Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

2022. gadā “Binders” būvmateriālu testēšanas laboratorijā pārbaudītas gandrīz 15 tonnas asfalta paraugu

17.01.2023

Pavisam “Binders”ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorijā pērn  veiktas 458 asfalta pilnās pārbaudes. Apjomā tās ir 8,8 tonnas  uzņēmuma ražotnēs saražotā asfalta. Salīdzinājumam – pērn uzņēmuma asfaltbetona ražotnēs Vangažos un Daugavpilī kopējais saražotais apjoms – 221 833 tonnas  asfalta, no tām  gandrīz  deviņas tonnas izmantotas produkcijas pārbaudēm.  Šajā pozīcijā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pārbaužu skaits un apjoms mazliet krities, taču citā pozīcijā audzis tādā mērā, ka uzskatāms par rekordu.  Proti, pārbaudītas arī sešas tonnas nofrēzētā asfalta paraugu. Līdz šim tādā apjomā otrreizēji izmantojamais materiāls laboratoriski nav testēts.

Nofrēzētais veco segumu asfalts ir derīgs otrreizējai izmantošanai gan segumu atjaunošanai  reciklēšanas tehnoloģijā, kad nofrēzēto materiālu uzreiz objektā  iestrādā jaunajā asfalta segā, gan  arī izmanto kā piedevu jaunā asfalta ražošanas procesā ar speciālas tehnoloģijas izmantošanu, pirms tam pārbaudot materiāla atbilstību noteiktajām  kvalitātes  prasībām.

Laboratorijas speciālisti pagājušajā gadā  pārbaudēm sagatavojuši  arī 283 reciklētā maisījuma cilindriskos paraugus.

Ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorija pārbauda arī jau ieklātā asfalta kvalitāti. Šim nolūkam laboratorijas speciālisti paraugus pārbaudēm ņem būvobjektos, kas, kā zināms, atrodas visos Latvijas reģionos.  Aplēses liecina, ka  pagājušajā  gadā laboratorijas autotransports izbraukumos uz objektiem kopumā nobraucis 35 300 km. Tas ir tikpat, cik 156 reizes mērojot ceļu maršrutā Rīga – Daugavpils.

SIA “Binders”  laboratorija  ir lielākā privātā akreditētā ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorija Latvijā. Tā atrodas Vangažos, bet filiāle dislocēta Daugavpilī.  Laboratorijā pārbauda asfaltbetona ražošanas izejvielas un jau gatavo segumu paraugus.