Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Akustiskās ribjoslas ierīkos arī uz Tallinas šosejas

24.07.2018

Šonedēļ Tallinas šosejas posmā, kur šobrīd jau nomainīta seguma virskārta, tiks uzsākta akustiskās ribjoslas izbūve. Uz ceļa ar lielo satiksmes intensitāti tā tiks ierīkota drošības uzlabošanai.  Uz maģistrāles ass ik pēc 60 cm tiks iefrēzētas 1 cm dziļas noteikta izmēra iedobes, ko pēc tam pārklās ar horizontālo  marķējumu. Ja automašīna uzbrauc uz ribjoslas, rodas vibrācija un troksnis, savlaicīgi brīdinot autovadītāju no iebraukšanas pretējā joslā.

Drošības joslas tehnoloģiskais process notiek, speciālajai mazajai frēzei un papildu aprikojumam  kolonnā uz priekšu virzoties pa ceļa asi. Aicinām ievērot brīdinājumus un norādes, kā arī remontdarbu zonā noteiktos ātruma ierobežojumus.

Plānots, ka ribjosla minētajā posmā tiks izveidota līdz augusta sākumam, bet seguma virskārtas maiņa atlikušajā Tallinas šosejas posmā no Duntes tiks uzsākta orientējoši jūlija beigās. Kad virsmas maiņas būvdarbi noslēgsies, akustiskā ribjosla tiks ierīkota arī šeit, tādējādi pēc ceļa virskārtas maiņas rudenī tā klās visu 33 km garo posmu no Duntes līdz Svētciemam.

Latvijā akustiskās ribjoslas pagaidam ierīkotas tikai uz autoceļa Tīnūži-Koknese. Pirms diviem gadiem “Binders” uz šā ceļa ierīkoja speciālās joslas atsevišķos posmos 24 km garumā, bet šovasar – pārējos ceļa posmos līdz pat Koknesei.