Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Ar “Binders” atbalstu Daugavpilī sacentās nozares jaunie profesionāļi

08.11.2019

Sacenšoties komandās pa trim, augstāko novērtējumu ieguva puiši no Daugavpils Būvniecības tehnikuma, otrajā vietā atstājot vienaudžus no Smiltenes, bet trešajā vietā ierindojās puiši no Saldus tehnikuma.

“Konkurss sniedza lielisku iespēju iepazīt profesiju reālos darba apstākļos, kuri konkursa dienās nebija tie patīkamākie, un pārbaudīt teorētiskās zināšanas, kuras ir sniegusi skola. Uzdevumi, manuprāt, nebija vienkārši, un arī konkurence starp skolām bija sīva. Novērtēju konkursā gūto pieredzi, jo tā palīdzēja man profesionāli pilnveidoties,” saka konkursants Pēteris Sadovskis, Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēknis.

Savukārt nozares uzņēmuma SIA “Binders” projektu vadītājs un konkursa uzdevumu izstrādātājs Romāns Gabrusenoks norāda: “Visu trīs komandu jaunieši darba uzdevumus veica augstā profesionālā līmenī un ar patiesu atdevi, kas liecina, ka viņi visi nākotnē var būt labi meistari ceļu būves nozarē. Konkurss veicina veselīgu konkurenci starp mācību iestādēm un ļauj apzināties savas stiprās un vājās puses mācību procesā”.

Divu dienu garumā konkursanti ieklāja bruģa segumu uz iepriekš izlīdzināta šķembu pamata, iekļaujot betona grodu un stacionāro aku, veica grunts paraugu granulometriskā sastāva laboratorisko pārbaudi un mērījumus ar optisko un lāzera nivelieri, kā arī demonstrēja praktiskās un teorētiskās zināšanas ceļu būvē izmantojamo iekārtu un rokas instrumentu lietošanā un atbildēja uz jautājumiem par darba aizsardzību.

Konkursu organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), lai noskaidrotu labākos topošos nozares jaunos profesionāļus, veicinātu profesionālās izglītības pievilcību un pilnveidotu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm. Konkursa uzdevumus izstrādāja nozares profesionāļi no ceļu būves firmas SIA Binders.

Nozaru konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, kuru īsteno VIAA, finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts.