Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Ar “Binders” līdzdalību Rīgā rekonstruēts satiksmes posms no Juglas līdz Ropažu ielai

29.10.2013

Līdz ar to šis ceļa posms Rīgā ir piemērots zemās grīdas tramvajiem un ir ērts gan citu transportlīdzekļu vadītājiem, gan pasažieriem.

„Binders” šā projekta realizācijā  piedalījās kā viens no uzņēmuma „Rīgas satiksme” apakšuzņēmējiem, veidojot tramvaja sliežu ceļu pamatni, veicot asfaltēšanu un sliežu ceļu, pieturvietu aprīkošanu un labiekārtošanu, luksoforu sistēmas uzstādīšanu, Mazās Brīvības ielas rekonstrukcija pēc tramvaja sliežu izbūvēšanas un tramvaja kustības atjaunošanas.

Visā posmā ierīkoti dažādi satiksmes risinājumi, kas palīdz orientēties neredzīgiem cilvēkiem – tramvaja peroni aprīkoti ar speciālām joslām, uz ceļa zīmēm uzstādītas atstarojošās uzlīmes, pieturvietās ir īpaši stabiņi, lai neredzīgiem cilvēkiem būtu ērtāka, drošāka pārvietošanās. Luksofori aprīkoti ar skaņas signāliem.

Pēc tramvaja līnijas posma Ropažu iela-Jugla rekonstrukcijas, šai teritorijā nodrošināta zemās grīdas tramvajam atbilstoša infrastruktūra – nomainīti sliežu ceļi, nodrošināta atbilstoša energoapgāde. Posmā ir paplašinātas pieturvietu platformas, kas nodrošina pasažieriem drošu, ērtu iekāpšanu un izkāpšanu un ir pielāgotas zemās grīdas tramvaja uzbūvei

Kopumā rekonstruēts sliežu posms 2,65 km garumā, nomainīti kontaktvadi 5,36 km garumā, no jauna uzbūvēti 117 kontakttīkla balsti, izbūvētas 12 paaugstinātas pieturvietas platformas.

Vairāk foto ŠEIT