Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Ar uzņēmumu “Binders”un “Arčers” atbalstu izdota grāmata “Latvijas bobsleja olimpiādes”

05.10.2016

Grāmatas autors ir Dainis Caune un Māris Zembergs, to sastādījis Guntis Keisels. Grāmata izdota ar SIA “Binders” un SIA “Arčers” finansiālu atbalstu. Abas kompānijas atbalsta Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju jau kopš 2009.gada.”Binders” un “Arčers” īpašnieki grāmatā atceras brīdi, kad ar lūgumu palīdzēt pie viņiem ieradušies tagadējais federācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Kols un Zintis Ekmanis.

Citāts no grāmatas:

“(…) Uz jautājumu par to, kāpēc tieši mēs varētu būt bobsleja un skeletona atbalstītāji, Jānis Kols un Zintis Ekmanis atbildēja tā, ka bija grūti rast pretargumentus: “Kurš gan mūs glābs, ja ne jūs – latvieši?”Jo uzreiz pēc pasaules finanšu krīzes ārvalstu uzņēmumi Latvijā savilka jostas un virknei sporta veidu finansiālu palīdzību pārtrauca. Federācijas vadība zināja – nacionālu sporta veidu atbalstīs nacionāli uzņēmēji. Un mēs varējām tikai piekrist. Tā sākās atbalsts Latvijas bobslejam un skeletonam, kas turpinās jau trešo olimpisko ciklu.”

Grāmatā “Latvijas bobsleja olimpiādes” apkopota informācija par Latvijas bobsleja kā sporta veida izveides pirmsākumiem, pirmajiem mēģinājumiem, tā attīstību un sasniegumiem no laikiem, kad mūsu sportisti vēl startēja PSRS komandu sastāvā  līdz mūsdienām un panākumiem neatkarīgās Latvijas laikā.

Tajā apkopota arī informācija par entuziastiem – pirmajiem sportistiem un viņu ieguldījumu šī sporta veida attīstībā, arī par Siguldas bobsleja trases celtniecību, kā arī pirmā boba būvniecību. Grāmatas īpašā vērtība ir apjomīgie statistikas dati  par Olimpiādēm, to dalībniekiem un uzvarētājiem, ko papildina melnbaltās un krāsainās fotogrāfijas.

4.oktobrī, klātesot Latvijas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, sportistiem, sporta draugiem un interesentiem, notika grāmatas atvēršanas svētki.

Foto – Latvijas Bobsleja un skeletona federācija un apgāds “Jumava”.