Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Atsāksies a/c A1 rekonstrukcija posmā no Svētciema līdz Salacgrīvai

01.04.2015

Ceļu būves firma SIA „Binders” vērš uzmanību, ka 7.aprīlī pēc būvdarbu tehnoloģiskā pārtraukuma atsāksies valsts galvenā autoceļa A1 Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži) segas rekonstrukcija (pastiprināšana) posmā no 81,27. km līdz 87,1. km jeb no Svētciema līdz Salacgrīvai.

Līdz ar darbu atsākšanos autovadītājiem jārēķinās, ka remontdarbu zonā satiksme tiks regulēta sākotnēji ar diviem luksoforiem, bet apmēram pēc divām nedēļām, uzsākot Svētupes tilta rekonstrukciju, remontdarbu zonā satiksmi regulēs pavisam trīs luksofori.

Vairāk nekā 4 km no gandrīz 6 km rekonstrukcijai paredzētā posma, atbilstoši projektam, tiek atjaunoti, izmantojot reciklēšanas metodi. Pārējai daļai tiek veikta pilna rekonstrukcija ar ceļa apakškārtu atjaunošanu.

Projekts paredz arī posmā esošā Svētupes tilta rekonstrukciju, ceļa inženiertehnisko komunikāciju un sabiedriskā transporta pieturvietu remontu.

Pagājušajā sezonā projektā paredzētie darbi līdz asfalta virskārtas ieklāšanai tika veikti pie Salacgrīvas virzienā uz Svētciemu un uzreiz aiz tilta pār Svētupi virzienā uz Salacgrīvu, kopumā aptverot 2 km no atjaunošanai paredzētā posma. Šogad darbi tiks veikti arī posma vidusdaļā.

Autoceļa segas rekonstrukcijai pilnībā jābūt pabeigtai šā gada rudenī.

Objekta pasūtītājs – VAS „Latvijas Valsts ceļi”, projekts un autoruzraudzība – SIA „Projekts 3”, būvuzraudzība – A/S ”Ceļu projekts”, galvenais būvuzņēmējs – CBF SIA „Binders”. Līguma summa – 4,8 milj. EUR (bez PVN).