Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Berģos noslēgusies piebraucamā ceļa izbūve pie tirdzniecības centra

15.10.2021

Noslēgušies būvdarbi Berģos autoceļa A2 jeb Siguldas šosejas malā virzienā no Rīgas, kur izbūvēts piebraucamais ceļš pie tirdzniecības centra un citiem komercobjektiem.

Ceļu būves firma SIA “Binders” būvdarbus, pēc SIA “Graja” pasūtījuma, uzsāka šogad maijā. Šajā vietā uzlabota satiksmes organizācija, lai pārvietošanās kļūtu drošāka visiem. Piebraucamā ceļa izbūve rada iespēju autotransportam nogriezties no Siguldas šosejas, izmantojot atsevišķu atdalītu joslu, un ērti piekļūt komercplatībām. Izbūvēts arī apvienotais gājēju un velosipēdistu ceļš.

Piebraucamā ceļa kopējais garums ir apmēram 500 m. No Siguldas šosejas 300 garumā to atdala 90 cm augsta betona aizsargbarjera, kas, iespējams, no skata nerada priekšstatu par īpašo procesu, kādā tapa.

Tā izbūvēta ar vienlaidus betonēšanu vienas nakts laikā. Ierastāk un biežāk betona aizsargbarjeras būvē ( saliek) no rūpnieciski ražotiem betona blokiem, kas ir laikietilpīgāks process. “Binders” speciālisti šoreiz izvēlējās betonēšanas procesu, un astoņās stundās tapa atdalošā aizsargbarjera, kuras kvalitatīvie un funkcionālie parametri atbilst projektā noteiktajām prasībām.

Betonēšanas procesu nodrošināja SIA “A7 BETONS”.

Neliels video ieskats betonēšanas procesā