Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” atjauno autoceļu segumus Vidzemē un Latgalē

02.05.2022

Ceļu būvdarbu sezona sākusies, un darbu apjoms pamazām aug. Tomēr jāatzīst, ka šis pavasaris ceļu būvētājiem ir sarežģīts periods. Ukrainā notiekošās karadarbības dēļ radies izejvielu deficīts un  traucējumi  esošo  piegāžu loģistikā. Materiālu trūkums, energoresursu cenu kāpums radījis vairākkārtīgu sadārdzinājumu gandrīz visos ceļu būvniecības procesos, ieskaitot asfalta ražošanu.

Par spīti problēmām uzņēmums “Binders” uzsācis savu 29. darba sezonu, un ir apņēmības pilns pārvarēt šobrīd aktuālos izaicinājumus.  Esam uzsākuši būvdarbus, lai pildītu šogad noslēgtās līgumsaistības.

Līdz jūnija vidum tiks atjaunots asfaltbetona segums četru kilometru garā posmā uz reģionālā autoceļa P10 Inčukalns – Ropaži – Ikšķile. Remontdarbi notiek Siguldas novadā pie Inčukalna.

Jauna asfaltbetona dilumkārta tiks ieklāta arī vietējā autoceļa V58  Sigulda – Allaži – Ausmas sešu kilometru garā posmā no Stīveriem līdz Allažiem.

Abos objektos uzlabos ūdens atvadi no ceļa, atjaunos sabiedriskā transporta pieturvietu platformas. Ceļa segumam tiks veikta izlīdzinošā frēzēšana, profila labošana un ieklāta jauna asfaltbetona kārta.

Inčukalnā gar šoseju P10 tiks atjaunota arī gājēju ietve.

Ceļu seguma atjaunošanas būvdarbus uzņēmums “Binders” uzsācis un jūnija vidū pabeigs arī Latgales reģionā. Remontdarbu process notiek uz valsts galvenā autoceļa A13 Krievijas robeža (Grebņeva) – Rēzekne – Daugavpils divu kilometru garā posmā no Caunām līdz Malienei.  Seguma atjaunošana  paredzēta arī tā paša ceļa posmā no krustojuma ar vietējo autoceļu V684 Ostrova – Vīgantu stacija līdz Višķu stacijai. Šeit ceļa segums tiks atjaunots septiņu kilometru garumā.

Attēlos: seguma maiņas process autoceļa V58 posmā pie Allažiem.