Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” attīsta sadarbību ar Daugavpils profesionālo celtnieku vidusskolu

09.10.2014

8.oktobrī bariņš celtnieku vidusskolas pirmkursnieku – topošo ceļu būves speciālistu – apmeklēja smilts ieguves karjeru, asfalta ražotni, ceļu būves materiālu testēšanas laboratorijas filiāli un apmeklēja vienu no objektiem, ko šobrīd pilsētā rekonstruē uzņēmums „Binders”. Puišiem bija iespēja uzzināt vairāk un lūkot, kā praktiski veidojas, top un  tiek ieklāts asfalts – ceļa galvenā pamanāmā daļa un viena no svarīgākajām tā sastāvdaļām.

Topošie ceļinieki noklausījās arī īsu ievadkursu par darba aizsardzību ceļu būvniecībā, akcentējot individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanas nepieciešamību atsevišķos ceļu būvniecības darbu veidos un neatgriezeniskās sekas veselībai, kādas var radīt to ignorēšana.

Smilts ieguves karjerā pirmkursnieki iepazinās ar tajā notiekošajiem procesiem un izmantotajām tehnikas vienībām, lai iegūtu tālākajai izmantošanai derīgas smiltis un granti, kas ir būtiskas izejvielas ceļu būvniecībā un asfalta ražošanā.

„Binders” asfalta ražotnē jaunieši guva praktisku ieskatu ražošanas procesā, sākot no asfalta sastāvdaļu komplektācijas un beidzot ar brīdi, kad ražotnes bunkuri atveras un gatavā masa tiek pildīta transportā, lai tiktu nogādāta objektā.

„Binders” speciālisti vērsa jauniešu uzmanību uz to, ka asfalta ražošana nav iedomājama bez tā kvalitatīvo īpašību kontroles . Speciālā materiālu testēšanas laboratorijā ar sertificētām metodēm tiek pārbaudītas asfalta ražošanas sastāvdaļas, gatavās masas kvalitatīvās īpašības, kontrole notiek arī ieklātajai masai – tiek ņemti paraugi, kas arī  nonāk tālākajai pārbaudei laboratorijā.

Asfalta tapšanas procesa  izzinošā ekskursija noslēdzās ielu rekonstrukcijas būvobjektā Daugavpils pilsētas Ziemeļu rūpniecības zonas infrastruktūras attīstības projekta ietvaros. Kādreizējā Daugavpils ķīmiskās šķiedras rūpnīcas teritorijā, kas šobrīd ir pamesta un izmantošanai nederīga, tiek atjaunotas ielas un inženiertehniskās komunikācijas. Teritorija tiks tālāk atjaunota un attīstīta, lai nākotnē šī vieta atdzīvotos jaunām  pilsētas attīstībai nepieciešamajām aktivitātēm.

Infrastruktūras atjaunošanas darbi teritorijā tuvojas noslēgumam un topošajiem ceļu būvniekiem bija iespēja skatīties un vairāk uzzināt par asfalta ieklāšanas procesu, kas todien notika industriālajā zonā.

Vairāk foto ŠEIT