Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” – ceļu būves uzņēmumu reputācijas līderis

09.06.2017

8.jūnijā tika publiskots 2017.gada Uzņēmumu reputācijas TOP, ko veidojusi Latvijas Investīciju un atīstības aģentūra, sabiedrisko attiecību aģentūra “Nords Porter Novelli” un laikraksts “Dienas Bizness”. Pētījuma veicējs – Tirgus un sabiedriskās domas izpētes centrs SKDS. Kopumā visā Latvijā iztaujāti 2000 iedzīvotāju un 400 uzņēmēju.

Pētījumā izmantotas septiņas reputācijas mērauklas:

  • vai uzņēmums piedāvā labus produktus un pakalpojumus;
  • vai uzņēmums ir labs darba devējs;
  • vai jzņēmumam ir laba saziņa ar sabiedrību;
  • vai uzņēmums rūpējas par sabiedrības labklājību;
  • vai uzņēmums ir uz nākotni orientēts;
  • vai uzņēmums ir atbildīgs pret vidi;
  • vai uzņēmumam ir augsts eksporta potenciāls.

Starp būvniecības nozares kompānijām uzņēmumam “Binders” ir vislielākais kāpums TOPā – par sešām vietām, ierindojoties 123.vietā. Būvniecības nozares vērtējumā kompānija “Binders” – 4.vietā, taču saglabā līdera pozīcijas starp Latvijas ceļu būves uzņēmumiem.

Ceļu būves firmas SIA “Binders” valdes priekšsēdētājs Aigars Sēja:

“Ne tikai būvniecības nozarē, bet, domāju, ka arī citās jomās galvenais reputācijas veidotājs ir darbs – attieksme pret to un rezultāta kvalitāte. Tomēr būvniecības nozare atšķiras ar to, ka būvprojektu īsteno vairāki ķēdes posmi, vairāki darītāji, kas ir ļoti atkarīgi viens no otra. Slikts projekts vai pasūt’tiāja neizdarība var sabojāt būvnieka darbu un otrādi – sliktā kvalitātē paveikti būvdarbi var nosvītrot jebkuru teicamu ieceri un projektu. Būvnieki gan ir šīs ķēdes noslēdzošais un redzamais posms, tāpēc bieži vien uz savas ādas izbauda visu sabiedrības izpratnes un atieksmes spektru, kurā, iespējams, tiek likti reputācijas pamati.

Ne mazāk svarīgs reputācijas rādītājs, mūsuprāt, ir arī uzņēmuma godprātība pret saviem darbiniekiem un valsti. Īpaši mūsu nozarē, kur, kā zināms, ir viens no augstākajiem ēnu ekonomikas rādītājiem tautsaimniecībā, kam paši būvnieki aktīvāk sākuši izrādīt pretestību.

Šķiet, ka tikai pēdējā laikā sabiedrība sāk nošķirt divas lietas – slikto ceļu stāvokli Latvijā un ceļu būves nozari. Līdz šim būvnieku labais veikums uz ceļu kopējā sliktā apjoma fona vienkārši pazuda, un sabiedrība lika vienlīdzības zīmi starp sliktiem ceļiem un nozares reputāciju. Pēdējos gados būvnieki paši daudz skaidrojuši iemeslus, kāpēc Latvijas ceļu stāvoklis nav tik labs, kā mums visiem gribētos, un, pieļauju, tas sāk nest augļus. Bet kopumā, domāju, nozares reputācija arī turpmāk neizbēgami tiks samērīta ar ceļu stāvokli valstī.

Būtu pārspīlēti teikt, ka uzņēmuma ikdienas procesos nepārtraukti tiktu piesaukta reputācija kā darbu kvalitātes mērītājs. Uzskatām, ka tā veidojas atbilstoši mūsu paveiktajam darbam. Gandrīz katru gadu uzņēmums par sava darba kvalitāti saņem nozares profesionālās balvas un atzinības. 2016.gadā ne tikai vietējo, bet arī starptautisku atzinību guvām pēc Biķernieku rallijkrosa trases izbūves. Protams, nozīme ir arī tam, ka “Binders” tiecas pilnveidot sevi kā sociāli atbildīgu uzņēmumu, kas, pirmkārt, godprātīgi izturas pret saviem darbiniekiem un sadarbības partneriem, kā arī pastāvīgi atbalsta sporta, kultūras un sociālos projektus”.