Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” ieguldījumu Lielvārdes lidlauka atjaunošanā atzinīgi novērtē Latvijas un ārvalstu militārpersonas

25.09.2014

25. septembrī Lielvārdē notika NBS Gaisa spēku aviācijas bāzes lidlauka svinīgā atklāšana dienas un nakts vizuālo lidojumu operācijām, kas iezīmē lidlaukā īstenoto apjomīgo rekonstrukcijas darbu kārtas noslēgumu. Lidlauks un tā apkārtējā infrastruktūra šobrīd ir piedzīvojusi rekonstrukciju tādā apmērā, ka, saskaņā ar vizuālo lidojumu noteikumiem un neizmantojot papildu navigācijas sistēmas, tajā varēs nolaisties helikopteri, kā arī mazas un vidējas klases lidmašīnas.

Atklāšanas ceremoniju ar klātbūtni pagodināja LR Ministru prezidente Laimdota Straujuma, LR aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un augsta līmeņa Latvijas un ārvalstu sadarbības partneru militārpersonas, kas apliecināja Lielvārdes lidlauka nozīmīgo lomu reģiona aizsardzības spēju stiprināšanā.

Tā bija nozīmīga diena  arī būvkompānijām, kas laika posmā no 2009.gada lidlauka teritorijā īstenojušas dažādus būvniecības un rekonstrukcijas projektus.

Vairāku projektu ietvaros 6 gadu laikā lidlaukā strādājusi un šobrīd turpina strādāt ceļu būves kompānija „Binders”, šajā laikā paveicot milzīgu darba apjomu kopējā īstenotajā gaisa spēku bāzes rekonstrukcijas apjomā.

No 2009. līdz 2011.gadam „Binders” Lielvārdē strādāja  bāzes rekonstrukcijas 1.kārtas ietvaros, šajā laikā sagatavoja un pielāgoja lidlauka teritoriju būvdarbiem un rekonstruēja visus skrejceļus.

Rekonstrukcijas 1.kārtas pasūtītājs bija NATO uzturēšanas un apgādes aģentūra ( NAMSA). „Binderu” par piemērotāko pretendentu šāda mēroga un apjoma specifisku darbu veikšanai atzina NATO organizētā starptautiskā iepirkuma procedūrā, kur savus piedāvājumus iesniedza 11 pretendenti no Igaunijas, Latvijas, Turcijas un Vācijas.

2012.gadā „Binders” Lielvārdes lidlaukā strādāja kā būvkompānijas „Arčers” apakšuzņēmums angāra un munīcijas noliktavas izbūvē. „Binders” pie abām ēkām izbūvēja auto stāvlaukumus, piebraucamos ceļus un ierīkoja ārējās inženierkomunikācijas – lietus ūdens un sadzīves kanalizācijas sistēmas.

2012. gadā „Binders” pildīja Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra pasūtījuma 1.kārtu, izbūvējot ziemeļu kontrolpunktu, asfaltētu pievedceļu un žogu ap bāzi 12,5 km garumā.

2013.gadā šā projekta 2. kārtas ietvaros „Binders” būvēja patrulēšanas ceļu un turpināja žoga izbūvi 6,5 km garumā.

2014.gadā turpinās NBS Gaisa spēku iekšējā ceļa rekonstrukcija ar divu kārtu asfalta segumu. Pasūtītājs – Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkuma centrs, izpildes termiņš –  2015.gada marts.

Vairāk foto ŠEIT