Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” iesaistās Lielās Talkas kustībā

23.03.2016

Šogad Lielā Talka norisināsies 23.aprīlī. Par tās vadmotīvu izvēlēts sauklis “Latvijai BŪT zaļai!”, tādējādi iedzīvinot Latvijas mērķi virzīties uz pasaulē zaļākās valsts statusu.

Pasākuma ideja, kā zināms, ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā. Talkošanas kustība aizsākās 2008.gadā, kas bija dāvana Latvijai tās 90.dzimšanas dienā. Kustības īstenotājiem ir mērķis līdz 2018.gadam, Latvijas 100.dzimšanas dienai, padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē – dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

“Binders” iesaistās kustībā, jo atbalsta Lielās Talkas ideju un vērtības – tās sakrīt ar uzņēmuma izpratni par atbildīgu darbu un tā rezultātu, tās tāpat kā mūsējās vērstas uz pastāvēšanu ilgtermiņā. “Binders” atbalsta sakopšanu gan kā fizisku darbu, gan arī kā sabiedrības domāšanas un  apziņas sakopšanu.

Uzņēmuma valdes loceklis Normunds Luste: “Katru gadu aktīvajā ceļu būves sezonā “Binders” strādā kopumā apmēram 100 km garos atjaunojamo ceļu posmos visā valstī. Mēs aiz sevis atstājam atjaunotu un sakārtotu infrastruktūru, bet, ja paskatāmies, kas notiek tālāk, tur, kur beidzas objekta parametri – aina nereti nav iepriecinoša. Sakopta Latvija, ko aiz sevis atstāj Lielā Talka, ir mūsu mantojums nākamajām paaudzēm. Mēs zinām, ka  daudzi “Binders” darbinieki  talkas aktivitātēs piedalījās savās dzīves vietās, citos interešu pulciņos  un kopienās, taču šogad darīsim  to kopā.”

Lielās Talkas mēneša atklāšanas pasākums Latvijas Nacionālajā bibliotēkā,  23.martā.

Uzņēmums gatavs pierādīt, ka savā profesionālajā darbībā , pretēji iespējamiem stereotipiem, arī ceļu būves kompānija var strādāt atbildīgi pret vidi. Ceļu būves procesā ir daudz pozīciju, kurās šobrīd vairs nav iespējams strādāt tā, kā to darīja vēl pirms gadiem 20. Tas attiecas gan uz būvniecības procesu, gan asfaltbetona ražošanu.

Piemēram, pērn “Binders” uzņēmuma asfaltbetona ražotnē Vangažos ieviesa vairākas jaunas videi draudzīgākas ražošanas tehnoloģijas, kas ļauj samazinat energoresursu patēriņu un mazina videi kaitīgo izmešu daudzumu. Otrreizēji varam izmantot nofrēzēto asfalta segumu, kas atrisina problēmu – kur likt veco asfaltu, kas nereti glabājas sakrauts lielās kaudzēs un neizbēgami atstāj sliktu ietekmi uz vidi.Infrastruktūras projektu īstenošana  apdzīvotās vietās gandrīz vairs nav iedomājama arī bez vides labiekārtošanas un apzaļumošanas.