Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” īpašumā vēl viena asfalta antisegregācijas iekārta –“Shuttle Buggy” SB 2500E (“Roadtec”, 2020)

27.06.2023

Uzņēmums papildinājis savu būvtehnikas klāstu ar iekārtu, kas asfaltbetona ieklāšanas procesā  saglabā  materiāla kvalitatīvās īpašības. “Binders” rīcībā tagad ir divas  asfalta antisegregācijas iekārtas

Šajā būvdarbu sezonā asfalta ieklāšanas procesi “Binders” objektos notiek, izmantojot divas asfalta antisegregācijas iekārtas. Tas uzņēmumam ļauj racionālāk plānot un organizēt asfaltēšanas darbus, kā arī efektīvi izmantot resursus, kas nepieciešami šajā būvdarbu stadijā.

“Shuttle Buggy” ir asfaltbetona pārkraušanas mehānisms ar asfalta uzkrāšanas bunkuru. Tajā asfalta masai tiek nodrošināts viendabīgums un vienmērīga temperatūra, kas zūd, transportējot saražoto produkciju no ražotnes līdz objektam.

Asfaltēšanas darbos, kur tiek izmnantota asfalta antisegregācijas iekārta, no ražotnes transportētā asfaltbetona masa vispirms tiek pārkrauta iekārtā, kur tā atgūst savas sākotnējās kvalitatīvās īpašības, tikai pēc tam masa nonāk  ieklājējā, un sākas ierastais ieklāšanas process.

“Binders” bija pirmā ceļu būves kompānija Latvijā, kas 2008. gadā asfalta ieklāšanas darbos savos objektos sāka izmantot antisegregācijas iekārtu. Pašlaik tā ir norma, obligāta prasība augstākas nozīmes un lielākas satiksmes intensitātes  autoceļu atjaunošanas procesos.