Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” plāno uzsākt ceļa rekonstrukcijas darbus Lietuvā

24.04.2020

Atbilstoši noslēgtajām līgumsaistībām, pilna rekonstrukcija tiks veikta Lietuvas valsts nozīmes reģionālā ceļa Kūlupenai – Darbenai 14 km garā posmā.

Pašlaik grantētā ceļa Nr. 2306 Kūlupenai – Darbenai posmu no 0,00 līdz 11,240 un no 11,880 līdz 14,669 kilometram pārbūves gaitā paredzēts pilnībā rekonstruēt, veicot pilnu ceļa segas konstrukcijas izbūvi, tai skaitā atsevišķos posmos veicot atkūdrošanu, kā arī ieklājot asfalta kārtu. Tāpat tiks demontētas vecās un izbūvētas 14 jaunas ceļu šķērsojošās caurtekas un ceļa barjeras, kā arī veikts ceļa posmā esošā tilta remonts. Projekta līgumcena ir 5,1 miljons eiro.

Lai apgūtu un stiprinātu savas pozīcijas Lietuvas tirgū, pēdējo trīs gadu laikā “Binders” ieguldījis milzīgu darbu un finanšu līdzekļus Lietuvas ceļu būvniecības tirgus izpētē. Apzināti iespējamie sadarbības partneri un konkurenti, Lietuvas ceļu būvniecībā piemēroto tehnoloģiju atšķirības no Latvijā pielietotajiem risinājumiem, noskaidrotas materiālu ieguves – karjeru atrašanās vietas, kā arī gūta pieredze, piedaloties vairāku objektu iepirkumu konkursos, līdzvērtīgi konkurējot ar citiem pretendentiem.

SIA “Binders” valdes priekšsēdētājs Aigars Sēja: “Arvien biežāk ceļu būves iepirkumu konkursos vērojama starptautiska mēroga konkurence. To redzam gan Latvijas tirgū, kur ienāk lielas ārzemju kompānijas, gan tuvākajās kaimiņvalstīs, kur, konkurējot ar vietējiem uzņēmumiem, nozarē iesaistās starptautiski spēlētāji. Tādēļ patlaban jo īpaši svarīgi ir veidot un nostiprināt pieredzi, celt kapacitāti, lai arī turpmāk spētu konkurēt starptautiskā līmenī. Lietuvas tirgū esam gājuši apzināti un mērķtiecīgi jau vairākus gadus.”

Projekta pasūtītājs un finansētājs ir Lietuvas Autoceļu direkcija. SIA “Binders” tiesības realizēt projektu ieguva konkursa kārtībā starp pieciem pretendentiem, uzvarot ar labāko piedāvājumu.