Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” šogad izbūvējis ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus gandrīz 60 km garumā

14.12.2021

Ceļu būves firma SIA “Binders” šogad lielu darba apjomu padarījusi ne vien ceļu, bet arī ārējo ūdensvadu un kanalizācijas tīklu (ŪK) izbūvē.  Ja pagājušajā gadā ārējās ūdensapgādes un kanalizācijas ietaises tika ierīkotas kopumā 14 km garumā, tad šogad, īstenojot vairākus ūdenssaimniecības attīstības projektus Latvijā, uzņēmums līdz decembrim kopumā izbūvējis ūdens apgādes un kanalizācijas tīklus 58,4 km garumā.

Lielākie ŪK projekti, kurus uzņēmums šogad īstenojis, vai darbi vēl turpinās:

  • ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšana Berģos;
  • ūdenssaimniecības tīklu paplašināšanas projekts Jūrmalā;
  • ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ozolnieku ciemā;
  • centrālās kanalizācijas sistēmas pievadu izbūve Ropažu novadā;
  • avārijas stāvoklī esošā kanalizācijas tīkla posma atjaunošana ar oderēšanas metodi Rīgā, Kr. Barona un Brīvības ielas posmā;
  • inženiertīklu izbūve satiksmes pārvada Rīga-Skulte 1. kārtas būvniecības ietvaros u.c.

Pagājušā gada nogalē Jūrmalā uzsāktā ūdenssaimniecības tīklu paplašināšanas projekta īstenošana paredz posmā no Slokas līdz Vaivariem izbūvēt 8 568 m garu centralizēto ūdensvadu, 11 500 m garu kanalizācijas sistēmu, 738 m garumā – kanalizācijas spiedvadu, kā arī ierīkot divas kanalizācijas sūkņu stacijas. Projekta pasūtītājs – SIA “Jūrmalas ūdens” aplēsis, ka pēc būvdarbu beigām centralizētās kanalizācijas pakalpojumus šajā rajonā papildus saņems 729 cilvēki, bet centralizētā ūdensvada tīkla priekšrocības izmantos 646 cilvēki.

No kopējā līgumsaistību apjoma – 27,5 km garumā izbūvētiem tīkliem, decembrī bija atlicis izbūvēt apmēram 1,2 km. Projekta īstenošanas  izpilde paredzēta nākamā gada augustā.

Arī Berģos būvdarbu process tiks sākts pagājušā gada izskaņā, pildot saistības ar pasūtītāju, SIA “Rīgas ūdens”. Ūdenssaimniecības attīstības projekts paredz nodrošināt ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pieslēgšanas iespējas Berģu dienvidu daļā, šim nolūkam izbūvējot ūdensapgādes tīklus 8,5 km garumā un kanalizācijas tīklus 19,7 km garumā. No šā apjoma līdz novembrim bija izbūvēti jau attiecīgi 7,53 km  un 17,93 km.  Būvdarbu apjoma izpilde plānota nākamā gada pavasarī.

Šā gada maijā ceļu būves firma SIA “Binders” uzsāka īstenot būvprojektu “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ozolnieku ciemā un aglomerācijā”, atbilstoši noslēgtajam līgumam ar SIA “Ozolnieku KSDU”.Projekta īstenošana paredzēta četrās kārtās, taču būvdarbiem atvēlētais termiņš ir salīdzinoši neliels, tāpēc būvdarbu procesi lielākā vai mazākā apmērā šogad notika visu projektā paredzēto kārtu ietvaros.

Pēc būvdarbu beigām 2023. gada vasarā vairāk nekā 200 mājsaimniecībām Ozolniekos būs izbūvēti jauni pieslēgumi centralizētajiem kanalizācijas tīkliem. Būvdarbi aptver 21 ielu.  Par spīti faktam, ka būvdarbu process šeit ir īpaši smags augsto gruntsūdeņu dēļ, kas nepārtraukti jāpazemina, kopējais būvdarbu grafiks tiek ievērots un pat nedaudz apsteigts.