Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” uz Tallinas šosejas īsteno būvdarbus satiksmes drošības uzlabošanai

14.06.2021

Uz Tallinas šosejas notiek būvdarbi, lai atsevišķā posmā mainītu satiksmes organizāciju, tādējādi tur uzlabojot satiksmes drošību. Būvdarbi patlaban notiek Tallinas šosejas gandrīz 14 km garā posmā no divlīmeņu krustojuma ar Vidzemes šoseju līdz stāvlaukumam pie Pulksteņezera aiz Gaujas tilta ( 0,00.-13,85. km).

Būvdarbus veic ceļu būves firma SIA “Binders”. Atbilstoši satiksmes organizācijas maiņas projektam, lielāko būvdarbu apjomu sastāda ceļa horizontālā marķējuma ieklāšana un aprīkojuma uzstādīšana. Visā būvdarbu zonā satiksmes drošības uzlabošanai uzņēmums “Binders” izbūvē arī  akustiskās ribjoslas.

Ar speciālu frēzi uz ceļa ass līnijas ik pēc 60 cm tiek izveidoti vairākus centimetrus dziļi iefrēzējumi, kas izveido speciālo ribjoslu jeb akustisko joslu.  Aiz frēzes kolonnā seko transporta mehānisms, kas izslauka un izskalo izveidoto frēzējumu. Uz kolonnas noslēdzošās automašīnas izvietots vairogs ar rīkojuma zīmi satiksmes dalībniekiem šķēršļa apbraukšanai.

Pēc iefrēzēšanas ass līnija tiek pārklāta ar termoplasta horizontālo marķējumu, un tikai tad ribjosla ieguvusi ne vien kvalitatīvo, bet arī vizuālo veidolu.

Kad automašīna uzbrauc uz ceļa segumā izveidotās akustiskās joslas, rodas troksnis un vibrācija, kas brīdina autovadītājus no iebraukšanas pretējā joslā.

Būvdarbu pasūtītājs ir VSIA “Latvijas Valsts ceļi”. Darbu izpilde – šā gada jūlijs.