Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” uzsācis infrastruktūras atjaunošanas projekta īstenošanu starptautiskajā lidostā “Rīga”

05.06.2020

Lidlauka infrastruktūras asfalta seguma maiņa tiks veikta 5, 7 km kopgarumā – 5 km skrejceļa sānu drošības joslām vairāk nekā 7 m platumā un atsevišķam 660 m posmam visā skrejceļa platumā.

Būvdarbu ietvaros ietilpst arī drenāžas sistēmas un lietus ūdens kanalizācijas izbūve, kā arī gaismekļu sistēmas atjaunošana, horizontālā marķējuma uzklāšana un teritorijas apzaļumošana.

Būvdarbu organizācijas galvenais nosacījums – neradīt pārtraukumus vai citus apgrūtinājumus lidlauka darbībai. Visi būvdarbu tehnoloģiskie procesi lidlauka teritorijā tiks īstenoti tikai naktīs, lidojumu starplaikā. Šajā periodā tiks organizēta arī materiālu piegāde, būvtehnikas un mehānismu loģistika.

Atšķirībā no būvdarbu norisēm uz ceļa, lidlaukā vairāki darbu tehnoloģiskie procesi tiks organizēti vienā piegājienā, piemēram, vienlaicīgi secīgi notiks asfalta esošā seguma frēzēšana un jaunā seguma ieklāšana.  Pēc šāda principa notiks arī jaunā manevrēšanas ceļa būvniecība. Piemēram, vienas nakts laikā viena pēc otras tiks veiktas vairākas darbības – esošās grunts norakšana, smilts drenējošās kārtas izbūve un šķembu pamatu kārtas izbūve.

Specifiskajā darbu organizācijas režīmā projektā paredzētajam būvniecības apjomam jābūt izpildītam trīs mēnešu laikā.

Projekta pasūtītājs: starptautiskā lidosta “Rīga”.
Projekts: SIA “Vertex projekti” un SIA “PRO  VIA” ( manevrēšanas ceļa būvniecība”).
Būvuzraudzība: SIA “PMG”.