Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Būvdarbu atklāšanas ceremonija Lielvārdes lidlaukā

30.07.2009

16. septembrī Nacionālo bruņoto spēku bāzē „Lielvārde” notika lidlauka skrejceļa būvdarbu atklāšanas ceremonija.

Pasākumā piedalījās LR aizsardzības ministrs Imants Lieģis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku komandieris pulkvedis Aleksandrs Stepanovs, Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Imants Balodis, Ķeguma novada domes priekšsēdētājs Roberts Ozols, ceļu būves firmas SIA „Binders” rīkotājdirektors Aigars Sēja, kā arī citi lūgti viesi un Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku apakšvienību pārstāvji.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis uzrunājot klātesošos uzsvēra -pateicoties bruņoto spēku bāzes „Lielvārde” attīstības projektam, skrejceļa būvniecības darbos iesaistīti vismaz 200 cilvēku. Ministrs atgādināja, ka Latvijas valdība par vienu no savām prioritātēm noteikusi nodarbinātības veicināšanu un lidlauka skrejceļa rekonstrukcija noteikti dos savu artavu tautsaimniecības atveseļošanā, jo lielākā daļa līdzekļu, kas ieguldīti lidlauka skrejceļa rekonstrukcijā, paliks Latvijā un turpinās atveseļot valsts ekonomiku. Aizsardzības ministrs arī norādīja, ka šāda projekta īstenošana Lielvārdē iespējama tikai tāpēc, ka Latvija ir NATO dalībvalsts.

Arī NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs savā uzrunā uzsvēra šā projekta īstenošanas pozitīvos aspektus – bruņoto spēju uzlabošanu meklēšanas un glābšanas darbu veikšanai, lidlauka izmantošanas iespējas ārkārtas situācijās kā rezerves lidlauku civilās aviācijas mērķiem. Komandieris norādīja, ka karavīriem būs jāstrādā ar lielāku atbildību, lai varētu efektīvi apgūt un apkalpot jauno infrastruktūru.

Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku komandieris pulkvedis Aleksandrs Stepanovs pateicās visiem, kuri strādājuši vairāku gadu garumā, lai šā projekta īstenošana kļūtu par realitāti. Viņš savā uzrunā atgādināja vairākus vēstuiriskus faktus, kas ļāvuši piedzīvot šo dienu.

Lielvārdes novada domes un Ķeguma novada domes pārstāvji apliecināja gandarījumu par to, ka tik vērienīgs militārās infrastruktūras projekts tiek īstenots tieši šo novadu teritorijā, kas noteikti jāvērtē arī kā ieguldījumu novadu kopējā attīstībā.

Ceļu būves uzņēmuma SIA „Binders” rīkotājdirektors Aigars Sēja apliecināja būvnieku gatavību strādāt operatīvi un konstruktīvā sadarbībā ar visām tā tapšanā iesaistītajām institūcijām. Ceļu būves speciālists pauda gandarījumu, ka uzņēmums „Binders” izvēlēts par piemērotāko pretendentu sarežģītā konkursā, kurā piedalījās arī ārvalstu ceļu būves uzņēmumi.

Uzrunas noslēgumā Aigars Sēja LR aizsardzības ministram Imantam Lieģim pasniedza simbolisku „balto kasti” ar liecībām par lidlauka teritoriju 2009. gada rudenī un vēlējumu, lai pēc skrejceļa rekonstrukcijas pabeigšanas nevienam nekad nebūtu jāmeklē būvnieku „melnā kaste”.

Visi runātāji izteica vēlmi un gatavību strādāt tā, lai 2011. gada sākumā šeit atkal satiktos ar teicami padarīta darba sajūtu.

Ceremonijas noslēgumā klātesošie kopīgi nofotografējās uz skrejceļa rekonstrukcijas būvdarbu fona.