Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

CBF SIA “Binders” uzsākusi 20. ceļu būves sezonu

10.05.2013

Ceļu būves firma SIA „Binders” 10.maijā asfaltbetona rūpnīcā Vangažos svinīgi atklāja jauno, 2013.gada ceļu būves sezonu, kas uzņēmumam paies jubilejas zīmē –  šogad kompānijai aprit 20.gadskārta.

Mēs, protams, varējām sākt darba cēlienu kā ierasts – pēc ziemas mēnešiem atsākt darbus t.s. „pārejošajos” objektos vai sākt pildīt jaunās līgumsaistības, būdami izkliedēti pa visu Latviju. Sezonas laikā ir grūti sanākt visiem kopā un sajust sevi kā vienu veselumu, tāpēc šoreiz nolēmām radīt sev un citiem svētku sajūtu, darbus sākot ar īpašu sezonas ievada sarīkojumu. Paldies LR satiksmes ministram Anrijam Matīsam un VAS „Latvijas Valsts ceļi” valdes loceklim Jānim Langem, kuri kopā ar mums ar aplausiem sagaidīja šosezon saražoto pirmo asfaltbetona kravu, kas mēroja ceļu uz tramvaja sliežu rekonstrukcijas objektu Juglā.

Otrs iemesls, kāpēc vēlējāmies īpaši iezīmēt sezonas sākumu, ir mūsu vēlme sabiedrībai darīt zināmu, ka ceļu būvnieki ne tikai būvē vai rekonstruē ceļus, bet jau būvniecības laikā veic pasākumus kvalitātes pārbaudei, un ka tieši būvnieki ir ieinteresēti būvēt vai remontēt ceļu kvalitatīvi, lai garantijas periodā pašiem būtu pēc iespējas mazāk par saviem līdzekļiem jānovērš trūkumi vai defekti.

Domājam – ļoti daudzi nezina, ka šim nolūkam katras ilgtspējīgi strādāt gribošas ceļu būves kompānijas sastāvā ir arī ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorija, kas pārbauda gan asfalta ražošanā izmantoto izejmateriālu kvalitāti, gan jau ieklātā asfalta kvalitatīvās īpašības.

„Binders” ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorija  attīstījusies un pilnveidojusies līdz akreditētas laboratorijas statusam, kas pārbauda un testē būvmateriālu un jau ieklātā asfaltbetona kvalitatīvās īpašības ne tikai „Binders” vajadzībām, bet spēj nodrošināt arī citu uzņēmumu pasūtījumus un neatkarīgu viedokli strīdus gadījumos. Pēc akreditēto metožu skaita, tā šobrīd ir lielākā privātā ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorija Latvijā, kas aptver pilnu ceļu būves procesam nepieciešamo pārbaužu spektru.

Sezonas atklāšanas sarīkojuma dalībniekiem bija iespēja klātienē vērot, kā notiek asfalta paraugu testēšana „Binders” laboratorijā.

Kā norādīja „Binders” valdes loceklis Normunds Luste: „Jaunais darba cēliens, kas turklāt ir jubilejas gadskārta, jāiesāk ar stingru pārliecību par to, ka uzņēmums spējīgs īstenot visus kvalitātes kontroles pasākumus, kas garantē teicamu, starptautiskajām kvalitātes prasībām atbilstošu darba rezultātu. Laikā, kad ceļu būves kvalitātes jautājumi tiek aktualizēti kontekstā ar ceļu būvei Latvijā katastrofāli trūkstošajiem līdzekļiem, domājam, ka ir pareizi informēt sabiedrības pārstāvjus un nozares vadītājus par to, kā kvalitātes kontroli jau ceļu būvniecības, rekonstrukcijas procesā organizē pats ceļu būvētājs,” uzsvēra ceļu būvētāju pārstāvis.

Pasākumā suminājām četrus mūsu kolēģus, kas uzņēmumā „Binders” strādā teju no tā dibināšanas gada. Par ilggadīgu, godprātīgu darbu uzņēmumā un nenovērtējamu ieguldījumu tā izaugsmē, binderiešu cieņas aplausi pasākumā tika veltīti četriem vīriem, kuri kompānijā strādā no 1994.gada – mehanizācijas departamenta vadītājam Andrim Zālītim, asfaltēšanas darbu daļas vadītājam Andrejam Āboltiņam, virpotājam Jānim Litovkinam un asfalta veltņa vadītājam Ojāram Krastiņam.

Savukārt uzņēmuma iekšējā balsojumā par aprīļa labāko kolēģi Ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorijā atzīts laboratorijas vadītājs Edvards Pavlovskis. Arī viņš šodien saņēma kolēģu suminājumus un iespēju pēc piecām dienām  labi atpūsties radio SWH jubilejas ballītē.