Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Ciemos Smiltenes tehnikumā

24.02.2024

Vairāki mūsu kolēģi 21. februārī mēroja ceļu uz Smiltenes tehnikumu, lai klātienē tiktos ar dažādu kursu  jauniešiem, kuri tur šobrīd apgūst ceļu būvniecības specialitātes.

Ceļu būves firmai “Binders” ar mācību iestādi Smiltenē izveidojusies laba sadarbība. Jaunieši labprāt izvēlas mūsu uzņēmumu, kur tehnikumā apgūtās teorijas zināšanas stiprināt praksē pieredzējušu meistaru vadībā. Arī šogad vairāki Smiltenes tehnikuma jaunieši savā praksei atvēlētajā laikā strādā un zināšanas papildina “Binders” Mehanizācijas departamentā.

Pavisam drīz ceļu nozarē sāksies aktīvā būvniecības sezona, kad labprāt savā komandā iesaistām arī jauniešus. Šis ir īstais brīdis, kad varam uzrunāt topošos speciālistus klātienē. Zinām, ka neviens cits labāk par mums pašiem nepastāstīs, ko varam piedāvāt, kādus pienākumus esam gatavi uzticēt, ko no topošajiem speciālistiem sagaidām. Priecājamies par katru iespēju tikties ar topošajiem kolēģiem klātienē. Šādā veidā esam satikušies ar daudziem jauniešiem, kuri vēlāk iekļāvušies “Binders” kolektīvā.

Uz Smilteni šoreiz aizvedām arī dažus mehānismus, ar ko ikdienā strādā “Binders” Satiksmes organizācijas daļas speciālisti. Demonstrējām jauniešiem iekārtas, kas tiek izmantotas ceļu horizontālo marķējumu uzklāšanas procesā. Iekārtas vadīšanu ļāvām izmēģināt arī puišiem un priecājamies, ka vairākiem pēc dzirdētā un redzētā bija jautājumi un interese par iespējām vasarā iekļauties “Binders” Satiksmes organizācijas daļas komandā.

Arī “Binders” Asfaltēšanas daļas brigādēs šovasar, iespējams, redzēsim “jaunas sejas”.  Asfaltēšanas procesa redzamā daļa, protams, ir iespaidīgā speciālā tehnika, mehānismi, kas tiek izmantoti ceļu segumu ieklāšanas procesā, un kas spēj raisīt puiši interesi, taču “Binders” speciālisti īpaši uzsvēra ne mazāk būtisku faktu par asfaltēšanu – tas ir īsts komandas darbs.

Ceļu būves firmai SIA “Binders” ir prakses un darba piedāvājumi jauniešiem arī citās ceļu būvniecības jomās – ceļu būvdarbos, ūdensvadu un kanalizācijas tīklu izbūvē, tehnikas un mehānismu remontdarbos, asfalta ražošanā, ceļu būvmateriālu kvalitātes testēšanā, ģeodēzijā u.c.