Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Darbu uzsācis Saulkrastu apvedceļa būvniecības Informācijas centrs

30.05.2006

29. jūnijā LR satiksmes ministrs Krišjānis Peters Saulkrastos atklāja Saulkrastu apvedceļa būvniecības Informācijas centru, kurā jebkurš interesents varēs uzzināt jaunumus par ceļa būvniecības gaitu, tikties ar projekta vadītājiem, būvuzraugiem, būvniekiem, kā arī noskatīties videofilmu par apvedceļa tapšanas gaitu. Interesentiem būs iespēja piedalīties būvniecības apskates ekskursijās.

Atsevišķa informācijas centra izveide pie valstī lielākajiem, nozīmīgākajiem ceļu būvniecības objektiem ir VAS „Latvijas Valsts ceļi” izlolota iecere, lai veicinātu ceļu būvētāju komunikāciju ar sabiedrību.

Saulkrastu apvedceļš būs valstī pirmais no jauna izbūvētais ceļš, kopš neatkarības atjaunošanas. Tā būvniecība tiek realizēta trīs posmos. Pirmo un otro posmu būvē ceļu būves firma „A.C.B.”, bet konkursā par trešā posma būvniecību uzvarēja

SIA „Binders” un SIA „A.C.B.” apvienība. Projekts tiek līdzfinansēts no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda, tā kopējās izmaksas ir vairāk nekā 100 miljoni eiro.

Informācijas centrs iekārtots apgleznotā „celtnieku vagoniņā”, kas pēc Saulkrastu apvedceļa izbūves turpinās pildīt savas funkcijas citā ceļu būves objektā.

Informācijas centra atklāšanā piedalījās arī Satiksmes ministrijas amatpersonas, Saulkrastu pilsētas domes, VAS „Latvijas Valsts ceļi” vadība, autoceļa projektētāji un būvnieki.

Pēc centra apskates visiem bija iespēja ar autobusus doties uz objektu un skatīt objekta mērogus, tā būvniecības procesu tuvplānā.

Informācijas centrs ir uzstādīts Saulkrastos – automašīnu stāvlaukumā pie Rīgas ielas un autoceļa Saulkrasti – Sēja krustojuma, tieši pretī veikalam „Elvi”.

Centrs atrodas kūrortpilsētas centrā – pašā ceļa malā, tas šogad darbosies līdz 1. septembrim.