Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Daugavpilī īstenots tramvaju līniju rekonstrukcijas projekts

23.11.2020

Atbilstoši projektam tramvaju līniju rekonstrukcijas būvdarbi notika pilsētas centrālajā daļā, kopumā atjaunojot un modernizējot 3,4 km sliežu ceļu.

Tramvaju kustība sliežu rekonstrukcijas laikā pilsētā netika pārtraukta, tāpēc būvdarbu organizācija bija sarežģīta un tika īstenota vairākos posmos: Vienības iela – Stacijas iela, 18.novembra ielas un Ventspils ielas krustojums, Parādes iela (ieskaitot pagriezienu uz Cietokšņa ielu), Maizes iela, Stacijas galapunkts.

Šajā teritorijā izbūvēta videi draudzīgāka un drošāka sabiedriskā transporta infrastruktūra – izbūvētas jaunas sliedes, nomainītas gultnes, kontakttīkli pielāgoti pantogrāfiem, ar ko būs aprīkoti jaunie tramvaji, kas kursēs atjaunoto sliežu ceļu maršrutos.

Sliežu salaiduma vietas ir metinātas, nevis savienotas ar uzliktņiem. Katru sliedi no abām pusēm ietver plastikāta gumijas, kas mazina pārvietošanās troksni un vibrāciju.

Pēc projekta īstenošanas Daugavpilī ir  jauni, moderni, pasažieriem ērti tramvaju ceļi, kas nomainījuši gandrīz 20 gadus vecos sliežu ceļus, un tādējādi arī tiek ietaupīti energoresursi. Projekta īstenošanas laikā labiekārtotas arī  tramvaju līnijām piegulošās teritorijas.

Objekta pasūtītājs: SIA “Daugavpils satiksme”. Būvniecības ģenerāluzņēmējs: ceļu būves firma SIA “Binders”. Būvdarbu izpilde: 2019-2020.

Līgumattiecību izpildes termiņš – 15 mēneši, paredzot darbu tehnoloģisko pārtraukumu ziemā.

Objekta  foto vairāk ŠEIT