Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Jelgavā pabeigta sešu ielu rekonstrukcija un izbūve dzelzceļa stacijas apkārtnē.

01.07.2015

Atbilstoši ES līdzfinansētajam projektam, sešu pilsētas ielu posmos veikts pilns rekonstrukcijas process vai brauktuvju un ietvju seguma atjaunošanas darbi, kā arī inženierkomunikāciju izbūve. Visas rekonstruētās teritorijas ir atvērtas satiksmei. Autobraucēji un gājēji pēc būvdarbiem jaunā kvalitātē var izmantot Zemgales prospekta, Stacijas, Pasta, Sporta, Jāņa un Palīdzības ielas posmus.

Satiksmes organizācijas ziņā vislielākās izmaiņas pēc rekonstrukcijas ir Pasta ielā, kas pirms tam bija vienvirziena iela, bet šobrīd tā ir iela ar divvirzienu satiksmi, savukārt  Sporta ielai izbūvēts jauns posms no Zemgales prospekta līdz Pasta ielai.

Zemgales prospektā, Stacijas, Pasta un Sporta ielā  pilnībā rekonstruētas vecās vai izbūvētas jaunas inženierkomunikācijas – ūdensapgādes, lietus ūdens un sadzīves kanalizācijas tīkli, elektroapgādes, apgaismojuma, videonovērošanas un luksoforu sistēma. Sporta ielā izbūvēts stāvlaukums 240 automašīnām.

Aigars Sēja, CBF SIA „Binders” rīkotājdirektors: „Šā objekta realizācija bija izaicinājums ne tikai jelgavniekiem, pieciešot būvdarbu radītās neērtības un izmaiņas satiksmes organizācijā lielā teritorijā pilsētas centrā, bet arī būvniekiem, jo tik apjomīgi ielu remontdarbi pilsētvidē ar paralēli notiekošiem plašiem apakšzemes komunikāciju izbūves pasākumiem, izpildes ziņā ir komplicēts process, kurā neparedzētas situācijas sadarbībā ar pasūtītāju un projektētāju operatīvi bija jārisina ļoti bieži.”

Ielu rekonstrukcija Jelgavā notika ar arheoloģisko uzraudzību, ņemot vērā faktu, ka Jelgava Otrā pasaules kara laikā tika bombardēta un būvdarbi aptvēra arī tās vēsturiskās teritorijas, kas joprojām glabāja liecības par šiem notikumiem.

Objekta pasūtītājs – Jelgavas pilsētas dome, projekta autors – SIA „3C”, būvuzraudzība –

SIA „PK 19+93”. Līguma summa – 8 195 793 EUR (ar PVN). Būvdarbu garantija – 3 gadi.

Vairāk foto ŠEIT

Atklāšanas pasākuma foto ŠEIT