Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Konstatētie bojājumi Juglas ielas rotācijas aplī jāvērtē kontekstā ar projekta parametriem

04.03.2013

Ceļu būves uzņēmums  SIA “Binders” uzskata par nepamatotu mēģinājumu skaidrot konstatētos asfalta segas un apmaļu bojājumus Juglas ielas rotācijas aplī  tikai kā nekvalitatīvas būvniecības sekas, kā arī visu publisko atbildību prasīt tikai no būvkompānijas, kas uzbūvējusi apli, atbilstoši projektam un izmantojot projektā noteiktos būvmateriālus.

Projektā paredzētais rotācijas apļa rādiuss ir pārāk mazs, tāpēc  smagais autotransports, iebraucot un izbraucot no tā, spiests braukt pa apmalēm vai stingri tām piespiežoties. Apļa mazā rādiusa  dēļ  smagais autotransports inerces šķērsvirziena spēka ietekmē savukārt  atstāj graujošu ietekmi uz asfaltbetona segumu.

Iepriekšminēto iemeslu dēļ  ir salauztas betona apmales un tām piegulošais ietves segums, bojāts asfaltbetona segums.

Būvkompānija uzskata, ka nemainot projekta parametrus, ar šādām problēmām Juglas ielas rotācijas aplī būs jāsastopas pastāvīgi. Iespējamais risinājums – apļa pārbūve ar lielākiem ieejas un izejas rādiusiem, betona apmaļu nomaiņa pret granīta apmalēm, bruģējuma izveide apļa iekšpusē,  asfalta AC 11 lietošana dilumkārtai. 

Garantijas ietvaros uzņēmums „Binders” par saviem līdzekļiem apņemas salabot ekspluatācijas laikā radušās plaisas savienojumos starp asfalta joslām, taču bez papildu izvērtējuma vai ekspertīzes neuzņemsies atbildību par pārējiem konstatētajiem defektiem.

“Binders” aicina beidzot sākt vērtēt kompleksi rotācijas apļu projektu un inženiertehnisko risinājumu  kvalitāti, kā arī projektā paredzēto būvmateriālu īpašību atbilstību konkrētajam risinājumam.

SIA “Binders”, atbilstoši līgumam ar objekta pasūtītāju, Rīgas domes Satiksmes departamentu, 2009.gadā uzsāka Juglas ielas pagarinājuma būvniecību no Lubānas līdz Biķernieku ielai. Jaunā Juglas ielas posma krustojuma vietā ar ar Biķernieku ielu, atbilstoši projektam, tika izbūvēts rotācijas aplis, ko satiksmei atklāja 2010.gada jūnijā.

Objekta izbūves  atbilstību projektam apliecina akts par objekta pieņemšanu ekspluatācijā, ko ar parakstu apliecinājuši gan objekta būvuzraugs, gan būvprojekta autors.