Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Krasta ielas remontdarbu procesa ietvaros sākta asfalta seguma maiņa

26.06.2019

Krasta ielas brauktuves seguma maiņa tika uzsākta šā gada 15.aprīlī. projekts paredz remontdarbus posmā no Ogres ielas līdz Salu tiltam. Pēc to īstenošanas Krasta ielas brauktuvei 15 km kopgarumā būs izbūvētas jaunas apmales un ieklāts jauns asfaltbetona segums vairāk nekā 100 000 m2 platībā.

Brauktuves seguma maiņas remontdarbi sākās ar veco apmaļu demontāžu un lietus ūdens kanalizācijas sistēmas remontu. Pēc tam no brauktuvēm nofrēzēts vecais asfalts, sagatavota pamatne un uzsākta jaunā seguma ieklāšana divās kārtās.

Seguma pastiprināšanai un slodzes izlīdzināšanai visai pārbūvei paredzētajā brauktuves teritorijā tiek ieklāts speciāls ģeorežģis. Būvnieki lēš, ka šis varētu būt pirmais tik liela apjoma objekts galvaspilsētā, kur projekts segas pastiprināšanai paredz izmantot arī ģeorežģi.

Gan vecā seguma frēzēšana, gan jauno asfalta kārtu ieklāšana notiek naktīs, kad Krasta ielā mazinās satiksmes intensitāte. Tādējādi būvniekiem frēzēšanas, asfaltēšanas procesa laikā ir lielākas manevrēšanas iespējas ar būvtehniku un mehānismiem. Pats galvenais – šādi organizēti darbi samazina neērtības satiksmes dalībniekiem.

Līgumsaistības ar pasūtītāju paredz remontdarbu izpildi 90 dienu laikā. Tādējādi jūlija otrajā pusē Krasta ielas brauktuvei būs nomainīts segums, jauns horizontālais marķējums un atjaunotas ceļa zīmes.

Vairāk foto ŠEIT