Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Latvijas būvnieki rekonstruēs Ulemistes automaģistrāles posmu Tallinā

19.10.2010

Latvijas ceļu būves uzņēmuma „Binders” un kompānijas „BMGS” kopīgais piedāvājums atzīts par izdevīgāko Tallinas Komunālā dienesta šovasar izsludinātajā konkursā par Ulemistes automaģistrāles satiksmes mezgla rekonstrukciju Tallinā.

„Binders” un „BMGS”  piedāvājums ir lētākais, salīdzinot ar piecu citu pretendentu piedāvājumiem. „Binders”un „BMGS” piedāvā rekonstrukcijas darbus veikt par 624,6 miljoniem Igaunijas kronu. Lielāko daļu no objekta rekonstrukcija izmaksām segs Eiropas Savienība.

Satiksmes mezgla rekonstrukcijas darbi jāuzsāk šogad, bet jāpabeidz pēc trim gadiem.

Ulemistes automaģistrāles satiksmes mezgls Tallinā ir  ir lielākais un noslogotākais satiksmes mezgls Igaunijā. Tas atrodas ziemeļrietumos no Ulemistes ezera un to šķērso vairāki lieli autoceļi, to skaitā Pēterburgas šoseja. Satiksmes mezgla sastāvdaļa ir arī virs Tartu šosejas izbūvētais četru atzaru dzelzceļa pārvads.

Maģistrāles posma  rekonstrukcijas ietvaros tiks izbūvēts auto viadukts ar četrām satiksmes joslām,  300 m garš satiksmes tunelis zem dzelzceļa, 3 gājēju tuneļi, izbūvēti krustojumi, pievedceļi ar kopējo garumu – 2,5 km, inženiertehniskās komunikācijas, kā arī veikti apzaļumošanas darbi.