Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Maijā sāksies autoceļa A 13 posma rekonstrukcija

17.05.2012

Ceļu būves firma SIA „Binders” maija otrajā pusē sāks autoceļa A3 Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka) asfalta segas rekonstrukciju 25 km garumā posmā no tilta pār Gauju Inčukalnā līdz tiltam pār Braslu pirms Straupes. Remontdarbi šajā posmā turpināsies līdz nākamā gada rudenim ar tehnoloģisko pārtraukumu ziemas mēnešos.

Projekts paredz šā posma asfalta segas atjaunošanu un stiprināšanu, izmantojot reciklēšanas metodi. Tas nozīmē, ka vecais segums tiks uzirdināts un sajaukts ar dolomīta šķembām, kam pa virsu trijās kārtās tiks ieklāts jauns asfaltbetona segums. Rekonstrukcija neparedz ceļa braucamās daļas paplašināšanu. Atsevišķās vietās paredzēta inženiertehnisko komunikāciju izveide, piemēram, Raganā, ceļa krustojumā ar autoceļu P9 (Ragana-Limbaži) un P7 (Ragana-Turaida) tiks ierīkota ceļa apgaismojuma sistēma. Autoceļa rekonstrukcijas pasūtītājs ir VAS „Latvijas Valsts ceļi”, projekta autors – AS „Ceļuprojekts”, būvuzraudzību veiks SIA „PK 19+93”. Līguma summa – 9 920 777 LVL ( bez PVN).

Autovadītājiem šajā posmā remontdarbu laikā jārēķinās ar palēninātu, apgrūtinātu satiksmi, kas vairākās vietās tiks regulēta ar luksoforiem. CBF SIA „Binders” lūdz ar sapratni uztvert neērtības, ievērot norādes un brīdinājuma zīmes.