Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Nākamās paaudzes Daugavpils ceļu pārvada pamatos atradīs kapsulu ar tai veltītu vēstījumu

14.09.2010

8. oktobrī topošā  Daugavpils autotransporta mezgla ceļu pārvada pamatos tika iemūrēta speciāla kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Kaut tilta balstu būvniecība jau sākusies, kapsulas iemūrēšana tika atlikta līdz brīdim, kad tika uzsākti tilta pamatu izbūves darbi. Kapsulu saturs tradicionāli tika papildināts arī ar monētām un vietējā laikraksta numuru.

Ceremonijā piedalījās Daugavpils domes amatpersonas, iedzīvotāji un būvnieki. Arī uzņēmuma „Binders” ceļu būvētāji  kā pilnsabiedrības „CBF SIA „Binders”, SIA „TVA Consruction un M.A.-TAKA”  pārstāvji.

Ceremonijas dalībnieki todien uzsvēra ceļu pārvada lielo nozīmi pilsētas infrastruktūras sistēmā. Ne velti tieši ceļu pārvada pamati tika izvēlēti vēstījuma noglabāšanai nākamajām Daugavpils paaudzēm.  Vietējie iedzīvotāji ar pārvadu saista lielas cerības – tas ne vien savienos pilsētas Centra rajonu ar Forštati un Ķīmiķu ciematu, bet arī atbrīvos autobraucējus no biežajām pārbrauktuvju šķērsošanām.

Daugavpils transporta mezgla būvniecība  ir viens no lielākajiem pilsētā līdz šim īstenotajiem projektiem. Ne velti tautā to dēvē par gadsimta būvi.

Daugavpils autotransporta mezgla būvniecības ietvaros turpinās loku tilta izbūve, pazemes tuneļu izbūve, komunikācijas tiltiņa un rotācijas apļu izbūve, inženiertehnisko komunikāciju ierīkošana, kā arī teritorijas labiekārtošana. No kopējā darbu apjoma šobrīd padarīta jau apmēra puse. Objekts ekspluatācijā jānodod 2011. gada rudenī.

Objekta būvniecības pasūtītājs ir Daugavpils pilsētas dome. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar LR Satiksmes ministriju. Kopējās izmaksas – 14,6 milj. latu. Lielāko daļu no projekta realizācijas finansē Eiropas Savienība.

Vērienīgā projekta īstenošana  sākās 2009. gada augustā. Divu gadu laikā tā ietvaros Daugavpilī paredzēts uzbūvēt šādus infrastruktūras objektus:

tunelis zem Daugavpils-Rīga sliežu ceļiem;

jauna iela, kas savieno Vidzemes un Višķu ielu;

Piekrastes ielas atjaunošana posmā no Vidzemes līdz Arendoles ielai;

gaisa pārvads pār jauno ielu;

divi transporta kustības apļi Višķu un Kauņas, kā arī Višķu un Vidzemes ielu krustojumā;

8 km sliežu ceļš, kas tiks izmantots dzelzceļa transporta kustībai satiksmes mezgla būvniecības laikā.

Kā darbu izpildītāji objekta būvniecībā strādā arī vietējie uzņēmumi: „Būvmehanizācija”, „Ditton Būve”, „SZMA”. Autoruzraudzību veic SIA „Ceļu projekts”, tehnisko uzraudzību SIA „Ģeokonsultants”.