Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

No 15. novembra autovadītājiem jauns ceļš uz un no lidostas “Rīga”

09.11.2022

No 15. novembra mainīsies pēdējais ceļa posms pirms lidostas “Rīga”, satiksmi pārslēdzot no esošā P133 ceļa, kas līdz šim veda autovadītājus līdz lidostai, uz jauno ceļu L1 pie topošās “Rail Baltica” dzelzceļa stacijas ēkas. Turpmāk autovadītājiem pēdējā regulējamajā krustojumā būs jābrauc nevis taisni, bet gan diagonāli pa labi un atpakaļceļš Rīgas virzienā arī būs jāmēro pa jaunā ceļa pretējo braukšanas joslu. Vērā ņemamais notikums iezīmē būtisku progresa punktu “Rail Baltica” dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras būvniecībā pie lidostas “Rīga”.

Sākot no regulētā krustojuma ar Ziemeļu un Dzirnieku ielu, satiksme tiks novirzīta uz jaunizbūvēto 840 metru garo L1 ceļu, kurš virzīts blakus Torņa ielai. Transporta kustība tiek saglabāta lokveida, vedot gar lidostas termināli un dodoties pa jaunizbūvēto ceļu uz Rīgas centru. L1 ceļš virzienā uz Rīgu pieslēgsies P133 brauktuvei netālu no Ziemeļu un Dzirnieku ielas krustojuma. Atļautais maksimālais braukšanas ātrums uz jaunā autoceļa būs 50 km/h. Lidostas tiešā tuvumā tiks saglabāta ātruma ierobežošanas zona ar atļauto maksimālo braukšanas ātrumu 30km/h. Tāpat jaunajam ceļam L1 tiks uzstādīts pagaidu apgaismojums, kas nodrošinās labu redzamību un tiks izmantots līdz pastāvīgo apgaismojuma objektu izvietošanai 2023. gadā.

Lai mazinātu būvdarbu ietekmi uz satiksmi, darbus pie lidostas “Rīga” realizē posmos. Plašāka informācija par “Rail Baltica” būvniecības laikā plānotajiem satiksmes vai gājēju kustības ierobežojumiem ir publicēta https://info.railbaltica.org/lv/satiksmes-ierobezojumi#view-mode-map.

Par “B.S.L. Infra”

Pilnsabiedrība “B.S.L. Infra” ir projekta “Rail Baltica” dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras izbūves realizētājs lidostā “Rīga”. Personu apvienību veido Austrijas uzņēmums “Swietelsky AG” un Latvijas būvniecības uzņēmumi – ceļu būves firma SIA “Binders” un AS “LNK Industries”. “Rail Baltica” projekts lidostas “Rīga” teritorijā būs pirmais ātrgaitas dzelzceļa un aviosatiksmes savienojuma centrs Baltijā. Būvniecības darbus pilnsabiedrība “B.S.L. Infra” plāno veikt secīgi piecos posmos līdz 2025. gada decembrim.