Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Noslēdz līgumu par autoceļa “Via Baltica” posma Skulte-Svētciems rekonstrukciju

05.06.2005

3.jūnijā Satiksmes ministrijā tika noslēgti līgumi par četru Latvijas autoceļu rekonstrukciju, kam piesaistīts Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums 100 miljonu eiro jeb 70,3 miljonu latu apmērā.

Vislielākais finansējums paredzēts autoceļa “Via Baltica” posma Skulte-Svētciems rekonstrukcijai, ko veiks pilnsabiedrība “Binders un partneri”. Šā līguma summa ir  44 470 249 eiro jeb 31 253 868 Ls.

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un ministrijas valsts sekretārs Vigo Legzdiņš pasniedz vairāku desmitu miljonu vērto līgumu SIA “Binders” valdes priekšsēdētājam Alvim Tanbergam.

Ceļa posmu plānots rekonstruēt, paplašinot un izbūvējot izturīgāku asfaltētu ceļa brauktuvi ar vienu braukšanas joslu katrā virzienā. No Skultes līdz krustojumam ar ceļu Kocēni-Limbaži-Tūja katrā virzienā ir projektēta viena 3,75 m plata braukšanas josla.

Posmā no krustojuma ar ceļu Kocēni-Limbaži-Tūja līdz Svētciemam katrā virzienā ir projektēta viena 3,5 m plata braukšanas josla, kas atdalīta no 1,5 m platas neasfaltētas nomales. Tiks izbūvēti jauni apvienoti gājēju un velosipēdistu ceļu posmi – kopumā 11 km garumā, kā arī divi jauni tilti – pār Liepupi un Vitrupi.

Rekonstrukciju paredzēts sākt šovasar, bet visi darbi jāpabeidz pēc 26 mēnešiem.

SIA “Binders” lūdz iedzīvotājus, īpaši – autobraucējus, ar sapratni izturēties pret neērtībām ceļa rekonstrukcijas laikā. Lai gan neviens ceļa posms remontdarbu laikā netiks pilnībā slēgts un satiksme atsevišķos posmos tiks organizēta ar luksoforu palīdzību, tas tomēr iespaidos autobraucēju ērtības un palielinās ceļā pavadīto laiku šajā autoceļa “Via Baltica” posmā.