Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Noslēgtas līgumsaistības ar Jelgavas pilsētas domi par ielu infrastruktūras izbūvi

03.04.2014

Ceļu būves kompānija „Binders” 1.aprīlī noslēgusi līgumu ar Jelgavas pilsētas domi par Satiksmes termināla apkalpošanai nepieciešamās ielu infrastruktūras izbūvi Jelgavā.

ES līdzfinansētais projekts paredz infrastruktūras un inženierkomunikāciju izbūvi vairākās Jelgavas ielās. Saskaņā ar to tiks rekonstruēta Stacijas iela posmā no Pasta ielas līdz Zemgales prospektam, rekonstruēts Zemgales prospekts posmā no Stacijas līdz Jāņa ielai, rekonstruēta Pasta iela posmā no Jāņa līdz Stacijas ielai, Sporta ielā tiks rekonstruēts posms no Zemgales prospekta līdz ēkai Sporta ielā 2, šīs ielas posmā no Zemgales prospekta līdz Pasta ielai paredzēti  izbūves darbi, Jāņa ielā tiks atjaunotas brauktuves un ietvju segums posmā no Zemgales prospekta līdz Pasta ielai, brauktuves un ietvju segums tiks atjaunots arī Palīdzības ielā.

Satiksmes organizācijas ziņā vislielākās izmaiņas pēc rekonstrukcijas būs Pasta ielā, kas šobrīd ir vienvirziena iela, bet pēc rekonstrukcijas tajā būs divvirzienu satiksme. Sporta ielā tiks izbūvēts stāvlaukums 240 automašīnām, Zemgales prospektā – pilsētas sabiedriskā transporta galapunkts (pieturvietas).

Iepriekšminētajās teritorijās pilnībā tiks rekonstruētas jau esošās vai izbūvētas jaunas  inženierkomunikācijas – ūdensapgādes, lietusūdens un sadzīves kanalizācijas tīkli, elektroapgādes, apgaismojuma un luksoforu sistēma. Teritorijas tiks labiekārtotas un apzaļumotas.

Projekta autors – SIA „3C”, būvuzraudzība – SIA „Pk 19+93”.  Būvniecības darbiem jābūt pabeigtiem līdz 2015.gada jūnija beigām. Izpildīto būvdarbu garantija – 3 gadi. Līguma summa – 8 195 793 eiro ar PVN.

Būvdarbi varētu sākties orientējoši aprīļa otrajā pusē. Atbilstoši līgumam tam jānotiek trīs darba dienu laikā pēc būvatļaujas spēkā stāšanās. Būvdarbi tiks organizēti trīs etapos. Vispirms tie aptvers Zemgales prospektu un Sporta ielu, pēc tam – Pasta un Stacijas ielu. Paredzēts, ka šajā būvdarbu sezonā tiks paveikta būvniecības un rekonstrukcijas darbu apjomīgākā daļa – inženierkomunikāciju un ielu apakškārtu izbūve, nākamajā gadā – virskārtu asfaltēšana un labiekārtošana.

Autobraucējiem Jelgavā būvdarbu zonā šovasar jārēķinās ar izmaiņām satiksmes organizācijā. Satiksme daļēji būs iespējama tikai Jāņa un Palīdzības ielā, pārējo ielu posmi satiksmei būs slēgti pilnībā, jo rekonstrukcijai paredzētās inženierkomunikācijas izvietotas visas ielas platumā.

Satiksmes organizācijas plāns būvniekam jāsaskaņo ar VAS „Latvijas Valsts ceļi” Jelgavas nodaļu un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi „Pilsētsaimniecība”. Par izmaiņām satiksmes organizācijā pilsētas iedzīvotāji tiks informēti ar mediju palīdzību, kā arī ar norādēm un ceļa zīmēm.