Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Noslēgusies 2015.gada ceļu būves sezona

17.12.2015

Līdz ar asfalta ražošanas pārtraukšanu decembra vidū, ceļu būves uzņēmums “Binders” noslēdzis 2015.gada būvdarbu sezonu. Turpinās darbi, kuru izpilde iespējama, pateicoties atbilstošiem laika apstākļiem. Galvenie būvniecības darbi atsāksies pēc tehnoloģiskā pārtraukuma pavasarī.

Uzņēmumam “Binders” šī sezona bija zīmīga ar to, ka līdztekus autoceļu rekonstrukcijas projektiem liels darba apjoms izpildīts, lai īstenotu specifiskus infrastruktūras projektus ar sevišķām prasībām darbu organizācijā un tehnoloģiju izmantošanā. Piemēram, augustā noslēdzās Biķernieku sacīkšu trases posmu rekonstrukcija, bet oktobrī ekspluatācijā tika nodota rekonstruētā Liepājas Starptautiskā lidosta.

Apjomīgs un sarežģīts darba process jūnijā noslēdzās Jelgavā – satiksmes terminālim piegulošo ielu rekonstrukcija un izbūve. Šovasar pabeigta vairāku ceļu posmu virskārtu atjaunošana, piemēram, Tallinas šosejas posmā no Svētciema līdz Salacgrīvai un ceļa Valka-Rūjiena posmā no Kārķiem līdz Naukšēniem u.c. Noslēgusies projektā paredzētā darba apjoma izpilde uz valsts galvenā autoceļa A2 jeb Siguldas šosejas posmā no pagrieziena uz Langstiņiem līdz Garkalnei. Kopumā 10 km garā šosejas posmā abos virzienos maijā tika sākta asfalta segas rekonstrukcija, kam, atbilstoši līgumsaistībām, bija jābūt pabeigtai nākamajā ceļu būves sezonā.

Šosezon viens no lielākajiem darbu apjomiem galvaspilsētā ir līgumsaistību izpilde ar Rīgas domes Satiksmes departamentu par Krišjāņa Barona ielas atjaunošanu posmā no Raiņa bulvāra līdz Brīvības ielai

Jau otro sezonu uzņēmums “Binders” piedalās ceļu būvniecības projektu īstenošanā arī Lietuvā. Šovasar uzsākts un noslēgsies Transeiropas tīkla ceļa E262 Kauņa –Zarasai – Daugavpils attīstības projekta ietvaros īstenotais ceļa segas rekonstrukcijas 3.etaps, kur “Binders” strādā apakšuzņēmēja statusā.

Viena no “Binders” darbības jomām ir arī ūdenssaimniecības un kanalizācijas sistēmu ierīkošana. Apjomīgākie īstenotie projekti šogad ir:

– ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana Daugavpilī;

– kanalizācijas kolektora renovācija Liepājā;

– lietus ūdens un kanalizācijas sistēmas maģistrālo kolektoru un sūkņu staciju uzturēšana Rīgā;

– ūdensvada un sadzīves kanalizācijas tīkla atjaunošana Rīgā, Ventspils ielā.

Īstenojot Norvēģijas līdzfinansētu projektu, šosezon modernizēta Vangažu asfaltbetona rūpnīca, kur uzstādītas vairākas jaunas iekārtas un ieviestas videi draudzīgākas tehnoloģijas, tādējādi ražotnē kopumā ieviešot trīs jaunus asfalta ražošanas tehnoloģiskos veidus.

Kopējais ceļu posmu garums, kādā šosezon veikti būvdarbi, ir 149 km. Asfalts ieklāts mazliet vairāk nekā 1 mlj. kvadrātmetru lielā teritorijā. Vangažu un Daugavpils asfaltbetona rūpnīcās kopā saražotas 214 000 t asfalta, ūdenssaimniecības un kanalizācijas sistēmas ierīkotas 8,5 km garumā. “Binders” ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorija šajā sezonā kopumā veikusi 4597 dažādus materiālu testus, no kuriem 1289 bija asfalta masas testi, 2606 – minerālmateriālu testi un 702 citas pārbaudes, tostarp – urbto asfaltbetona paraugu un bitumena testi.

Šogad aktīvajā ceļu būves sezonā “Binders” nodarbināja apmēram 430 darbinieku.

Operatīvās finanšu aplēses ļauj secināt, ka apgrozījuma ziņā šā gada ceļu būves sezona būs labāka nekā 2014.gadā, kad apgrozījums sasniedza 70,1 milj. eiro.

Pārejošie apjomīgākie objekti uz nākamo sezonu:

-valsts galvenā autoceļa A11 Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) asfalta segas rekonstrukcija 24 km garā posmā;

– valsts galvenā autoceļa A13 Krievijas robeža (Grebņeva) – Rēzekne – Daugavpils – Lietuvas robeža (Medumi) asfalta segas rekonstrukcija divos posmos u.c.