Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Noslēgusies apjomīga infrastruktūras objekta izbūve Liepājā

27.11.2012

2011.gada maijā Liepājā tika uzsākta Zirņu-Ganību ielas rekonstrukcija un pieslēguma izbūve Zemnieku ielai.  Tas bija sarežģīts projekts, kura izbūives laikā nācās meklēt citādus projekta risinājumus un rast izeju no dažādām iepriekš grūti prognozējamām problēmām.

Projekta noslēguma svētkos vislielāko paldies iedzīvotājiem par pacietību un sapratni teica gan Liepājas vadītāji, gan būvnieki.Rekonstruēto un izbūvēto ielu kopgarums – 8,5 km. Gājēju ietvju rekonstrukcijas un izbūves kopējais garums – 16 km. atbilstoši projektam, izbūvēti vai rekonstruēti 134 krustojumi, uzbūvēts veloceliņš 5,8 km garumā.

Līdz ar ielu rekonstrukciju un būvniecību, ierīkota arī lietusūdens un sadzīves kanalizācijas sistēma, lietusūdens attīrīšanas ietaises, uzstādīts ielu apgaismojums, luksofori, videonovērošanas kameras, veikti apzaļumošanas un labiekārtošanas darbi, ierīkotas 16 sabiedriskā transporta pieturvietas.

Dzīvojamām mājām Zirņu ielā īstenoti dažādi prettrokšņu pasākumi – esošie logi nomainīti pret PVC logiem, izbūvēti jauni trokšņus slāpējoši žogi, uzlabota ēkas fasāžu elementu ( logu, durvju) skaņas izolācija.

Gan liepājnieki, gan būvnieki patiesi bija pelnījuši svētkus un tie bija izdevušies!

Liepājas mēra Ulda Seska žests “Binders” projektu vadītājam Jānim Fedotovam runā labāk par vārdiem.

Trijotne, kas Liepājā izjuta visu projekta vadības smagumu: no kreisās – būvdarbu vadītājs Andris Jankovskis, projekta vadītāja asistente Inta Gudele un projekta vadītājs Jānis Fedotovs.