Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Noslēgušies asfalta segas pārbūves darbi a/c A13 11,7 km garā posmā

07.12.2017

Būvdarbu process aizsākās šā  gada februārī. Tā rezultātā uzlabota posma nestspēja un izlīdzināts ceļa reljefs, veicot ievērojamus zemes darbus un atsevišķās vietās arī pamatu atbrīvošanu no kūdras. Atkūdrošana veikta 4-6 m dziļumā  pavisam četros būvdarbu teritorijas posmos kopumā gandrīz 2 km garumā. Atsevišķās vietās kūdras slāņa dziļums sasniedza deviņus metrus.

Ir sakārtoti ceļu pieslēgumi un ceļa garenprofils kļuvis vienmērīgāks – ceļā ir mazāk pauguru, kāpumi un kritumi ir lēzenāki, uzlabojusies ceļa pārredzamība un līdz ar to – arī  kopējā satiksmes drošība.

Satiksmes drošības uzlabošanai rekonstrukcijas laikā izbūvēts rotācijas aplis  krustojumā ar Daugavpils apvedceļu (A14) un pārbūvētas divas dzelzceļa pārbrauktuves, kā arī atjaunotas sabiedriskā transporta pieturvietas.

Pērn uz šī autoceļa jau tika pārbūvēts posms no Medumiem līdz Lietuvas robežai ( 156,4.-163,05. km), līdz ar to šobrīd viss ceļa posms no Daugavpils līdz Lietuvas robežai ir satiksmei drošāks un ērtāks.

Procesa ietvaros ceļiniekiem bija jāīsteno ne tikai projektā ietvertie sarežģītie būvniecības  izaicinājumi , bet  jāsaskaras arī ar  būvniecības procesā ne tik bieži sastopamiem dabas radītiem izaicinājumiem. Bija jāpārvieto  arī reti sastopamie, aizsargājamie ķērpji un skudras, kas bija iemitinājušās izciršanai paredzētajos kokos ceļmalās. Situācija tika atrisināta sadarbībā ar Latgales reģiona Dabas aizsardzības pārvaldi un Daugavpils Universitāti.

Lai saglabātu augus un dzīvniekus, tie kopā ar nozāģēto koku stumbeņiem tika nogādāti uz dabas parku, kur skudras atrada jaunu mājvietu parka dobumainajos kokos.