Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Noslēgusies Klaipēdas šosejas asfalta segas rekonstrukcija no Nīcas līdz Rucavai

23.09.2016

Uzņēmums “Binders” pabeidzis pagājušā gada jūnijā uzsākto asfalta segas rekonstrukciju autoceļa A 11 Liepāja – Lietuvas robeža (Rucava)  23 km garā posmā no Nīcas līdz Rucavai.

Atbilstoši projektam autoceļa vecā virskārta tika reciklēta – uzirdināta, masai pievienotas šķembas un cements, un šī kārta iestrādāta jaunajā ceļa segā, kas sastāv arī no salizturīgās un šķembu kārtas, kā arī divām kārtām asfalta.

Demontēti un no jauna uzbūvēti tilti pār Līgupi un Paurupi, atjaunotas sabiedriskā transporta pieturvietas, iztīrītas vecās caurtekas un atsevišķās vietā ierīkotas jaunas. Autoceļa posmā caur Nīcu ierīkota ārējā apgaismojuma sistēma un apgaismota gājēju pāreja.

SIA “Binders” valdes priekšsēdētājs Aigars Sēja: “Projekta īstenošanai bija nepieciešama darba organizācija, kas radīja ierobežojumus un neērtības autobraucējiem. Luksoforu skaits remontdarbu zonā atsevišķos periodos bija liels, tāpēc esam pateicīgi vietējiem iedzīvotājiem par pacietību un sapratni, un ceram, ka būvnieku darba rezultāts kompensēs bijušās neērtības.”

Objekta pasūtītājs – VAS “Latvijas Valsts ceļi”, projekts – SIA “Polyroad”, būvuzraudzība – SIA “Teede Insenerid” un SIA “Sweco EST” ( Igaunija). Līguma summa – 12, 4 milj. EUR ( bez PVN). Objekta garantijas termiņš – pieci gadi.

22.septembrī Nīcā notika atjaunotā ceļa posma svinīga atklāšana.