Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Ozolniekos gandrīz 200 mājsaimniecībām izbūvēti pieslēgumi kanalizācijas tīkliem

16.08.2023

Jelgavas novada Ozolniekos šovasar noslēgusies būvprojekta īstenošana, ko ceļu būves firma SIA “Binders” uzsāka 2021. gada maijā. Projekta nosaukums – “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ozolnieku ciemā un aglomerācijā”.

Atbilstoši projektam Ozolniekos izbūvēta centralizētās ūdensapgādes un sadzīves notekūdeņu kanalizācijas sistēma. Projekta ietvaros vairāk nekā 200 mājsaimniecībām tika izbūvēti jauni pieslēgumi centralizētajiem kanalizācijas tīkliem. Inženiertīkli kopumā izbūvēti gandrīz 6 km garumā. Būvdarbu process Ozolniekos aptvēra vairāk nekā 20 ielu. Pēc komunikāciju izbūves ielām atjaunots asfalta segums.

Būvdarbi vienlaikus notika plašā teritorijā. Ozolniekos bija vairākas lokālās būvdarbu zonas, tāpēc vairāku desmitu dzīvojamo māju iemītnieki bija spiesti rēķināties un ikdienā sadzīvot ar neērtībām.

Arī būvdarbu progress katrā būvdarbu lokalizācijā bija dažāds, jo katrā bija spēkā savs darbu organizācijas un norises plāns. Būvniekiem darbu laikā bija jārisina dažādas neparedzētas problēmas, piemēram, atsevišķu projekta pozīciju neatbilstību reālajai situācijai. Būvdarbu process kopumā bija smags arī augsto gruntsūdeņu dēļ, kas nepārtraukti bija jāpazemina.

Būvnieki ir pateicīgi vietējiem iedzīvotājiem par sapratni un iecietību, ar kādu tika uztvertas būvdarbu radītās neērtības.  Ceram, ka diskomfortu būvdarbu laikā pilnībā kompensē pieslēguma priekšrocības centralizētajiem tīkliem, kā arī sakārtotā ielu infrastruktūra.

Projekta pasūtītājs: SIA “Ozolnieku KSDU”.
Projekts: SIA “BM projekts”
Būvniecība: ceļu būves firma SIA “Binders”.
Būvniecības periods: 2021 – 2023.