Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Pabeigta Daugavpils autotransporta mezgla būvniecība

12.07.2011

Ceļu būves uzņēmums „Binders” pilnsabiedrības „CBF SIA „Binders”, SIA „TVA Construction”un „M.A.-TAKA” ietvaros  pabeidzis vienu  no apjomīgākajām  infrastruktūras jaunbūvēm Latvijā – Daugavpils autotransporta mezglu.

Vērienīgā projekta īstenošana sākās 2009. gada augustā. Divu gadu laikā projekta ietvaros uzbūvēti vairāki satiksmes un infrastruktūras objekti: tunelis zem dzelzceļa, jauna iela, kas savieno Vidzemes un Višķu ielu, gaisa pārvads pār jauno ielu, izbūvēti divi rotācijas apļi – Višķu un Kauņas ielas, kā arī Višķu un Vidzemes ielas krustojumā; rekonstruēta Piekrastes iela posmā no Vidzemes līdz Arendoles ielai,zbūvēti 8 kilometri sliežu ceļa, kas tika izmantots dzelzceļa transporta kustībai transporta mezgla būvniecības laikā.

Jaunais transporta mezgls atrisina iepriekšējos gados samilzušās satiksmes problēmas otrajā lielākajā Latvijas pilsētā, kā arī uzlabo tās transporta organizāciju. Transporta mezgls savienos lielāko pilsētas mikrorajonu Jauno Forštati ar Ķīmiķu mikrorajonu, nodrošinās ērtu izbraukšanu virzienā uz Rīgu un pilsētas centru.

Šā projekta ietvaros uzbūvēts šobrīd Latvijā visgarākais vienlaidu tilts ( bez papildu balstiem), tā garums ir 75.9 metri. Objektā ieklāts asfalts ar granīta virskārtu, ko izmanto uz ļoti augstas intensitātes ceļiem.

Daugavpils transporta mezgla būvniecības izmaksas ir 14,6 miljoni LVL.  Kohēzijas fonda finansējums projekta realizācijai – 85 %, nacionālais finansējums – 15%.

Daugavpils transporta mezgla būvniecības projekts tika īstenots programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi „ prioritātē „Eiropas nozīmes transporta tīklu attīstība un ilgtspējīga transporta veicināšana”.