Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Pabeigti būvdarbi poligonā “Lāčusils”

23.10.2019

Būvdarbus NBS Kājnieku skolas šautuves poligonā “Lāčusils”, Alūksnes novada Alsviķu pagastā, SIA “Binders” uzsāka šogad aprīlī. Jaunā šautuve paredzēta karavīru un zemessargu šaušanas prasmju pilnveidošanai.

Būvnieki strādāja 12 ha lielā teritorijā, kur lielā apjomā veikti zemes darbi – kopā apmēram 130 000 m3, veidojot ierakumu un uzbērumu. Uzbērums augstākajā punktā sasniedz pat 19 m.

Daļā poligona teritorijas izbūvēti meliorācijas tīkli kopumā vairāk nekā 2 km garumā.

Visā poligona teritorijā izveidoti vaļņi un aizsargsienas, tostarp, arī koku pasargāšanai pret rikošetiem. Projekts kopumā paredzēja vairākus pasākumus apkārtējās vides saudzēšanai. Arī būvdarbi tika veikti, maksimāli vērtējot iespējas otrreizēji izmantot demontētos materiālus, noņemto augsni un izrakto grunti. Piemēram, poligona teritorijā ierīkotie vaļņi apstrādāti ar atgūto augu zemi, bet demontētās betona plāksnes sadrupinātas šķembās, kas iestrādātas poligona iekšējos ceļos.

Poligonā izbūvēta pilna šautuves infrastruktūra, tostarp, 10 m augsts tornis, atjaunota iepriekš pamesta, neizmantota bunkura veida būve, kas pēc komunikāciju ierīkošanas turpmāk poligonā tiks izmantota šaušanas treniņu procesiem nepieciešamo materiālu un aprīkojuma glabāšanai.

3. oktobrī šautuvi atklāja svinīgā ceremonijā, klātesot LR aizsardzības ministram, NBS amatpersonām un Alūksnes Kājnieku skolas pārstāvjiem.

Plašāka fotoreportāža par pasākuma norisi http://ejuz.lv/26kj un pateicība par sadarbību http://www.aluksniesiem.lv , kā arī Alūksnes Kājnieku skolai.