Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Rekonstruēta Turaidas un Aizkraukles iela Jūrmalā

15.05.2009

Ceļu būves firma SIA „Binders” maija nogalē pabeigusi Turaidas un Aizkraukles ielu rekonstrukciju Jūrmalā. Turaidas iela ieguvusi jaunus labiekārtotus vaibstus posmā no Lienes ielas līdz pat jūrai, Aizkraukles iela gandrīz pilnībā izbūvēta no jauna, kā arī labiekārtota piegulošā teritorija līdz pat Dzintaru mežaparkam.

Abās ielās nomainītas visas inženiertehniskās komunikācijas, tostarp arī apgaismojuma sistēma ar interesanta dizaina apgaismes ķermeņiem, ieklāts jauns braucamās daļas asfalta segums, izveidota bruģēta gājēju ietve un veloceliņš, kā arī apzaļumota un labiekārtota apkārtējā teritorija.

„Binders” šo ielu rekonstrukciju uzsāka šā gada janvārī un darbus pabeidza pirms termiņa.

Īpašs gandarījums par to, ka Turaidas iela Jūrmalā ir viena no pazīstamākajām ielām, jo ved gar Dzintaru koncertzāli un izbeidzas jūras krastā. Tā ir viena no kūrortpilsētas vizītkartēm un tāpēc gan atbildība, gan prieks par iznākumu ceļu būvētājiem dubultīgs.

28. maijā, klātesot Jūrmalas domes vadībai, rekonstruētā Turaidas iela svinīgi tika atklāta satiksmei, bet celtnieki par darba kvalitāti dzirdēja daudz atzinīgu, labu vārdu.

Ielas jauno segumu pirmās izmēģināja Jūrmalas retromašīnas, bet bruģa izturība tika izmēģināta ar deju soļiem.

Iepretī Dzintaru koncertzāles ieejai izveidota strūklaka. Interesants ir arī apkārtnē uzstādītais ielu apgaismojums.