Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Rīgā uzsākti būvdarbi tramvaju infrastruktūras pārbūvei

02.03.2023

Būvprojekts paredz 11. novembra krastmalas un 13. janvāra ielas krustojumā esošo sliežu ceļu, kā arī tramvaja kontakttīkla pārbūvi, pielāgojot to zemās grīdas tramvaju parametriem

Pirms sliežu ceļu pārbūves teritorijā tiks mainītas arī apakšzemes inženiertehniskās  komunikācijas – lietus ūdens kanalizācijas sistēma un sakaru tīkli. Secīgi tiks uzsākta sliežu ceļu konstrukcijas izbūve.

Būvdarbiem paredzētajā zonā ir sešu sliežu ceļu krustojums ar sešām pārmijām, kā arī pārbūvējamie tramvaju kontakttīkli.

Krustojumā ar pilsētas ielām sliedes tiks izbūvētas uz dzelzsbetona plātņu konstrukcijas, kas ne vien paaugstinās ieklātās virsmas un sliežu nodiluma izturību lielā satiksmes intensitātē  (ieskaitot smago transportu kā autobusus, trolejbusus u.c.), bet arī samazinās autotransportam krustojuma šķērsošanas laiku, tādējādi uzlabojot krustojuma caurlaidību.

Lai tramvaju gaitā mazinātu sliežu ceļu vibrācijas un trokšņus, sliedes pie plātnēm pielīmēs ar speciālu troksni un vibrāciju slāpējošu, kā arī elektroizolējošu materiālu.Būtiski, ka būvdarbu  laikā tramvaju kustība netiks apturēta, bet apbraukšanai  novirzita uz  blakus teritorijās esošajiem tramvaja sliežu ceļiem.

!!! No 6. marta būvniecības darbu laikā, 1., 2., 5. un 10. maršruta tramvajs kursēs gar Centrāltirgu. Būvnieks aicina iepazīties ar tramvaju kustības pārmaiņu detalizētu aprakstu šeit https://ej.uz/kqcf 

Savukārt autotransporta kustībai būvdarbu posmā  sākotnēji  tiks slēgtas 13. janvāra ielas joslas  virzienā  uz 11. novembra krastmalu. Kustība abos virzienos tiks organziēta blakus brauktuvē.

Projekta pasūtītājs: SIA “Rīgas satiksme”.
Būvniecība: ceļu būves firma SIA “Binders”.
Būvdarbu periods: 2023. gada marts – oktobris.

Pavasarī turpināsies  arī pagājušajā gadā   uzsāktā tramvaja sliežu ceļu pārbūve posmā no Ausekļa ielas loka līdz Aspazijas bulvāra un Radio ielas krustojumam. Projekta īstenošana 2022. gada vasarā notika  trīs būvdarbu zonās: tramvaju pieturvietu posmā Kronvalda bulvārī pie Nacionālā teātra, Kronvalda bulvāra krustojumā ar Ausekļa ielu un būvdarbi tika iesākti pieturvietu zonā pie Latvijas Nacionālā operas un baleta teātra. Šā projekta īstenošana jāpabeidz vasarā.

Foto galerijā – būvdarbu process 2022. gadā.