Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Sāksies a/c Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) posma rekonstrukcija

02.06.2015

Ceļu būves uzņēmums SIA „Binders” šonedēļ sāks sagatavošanās darbus uz valsts galvenā autoceļa A11 Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) pirms asfalta segas rekonstrukcijas posmā no 21,85. līdz 45,02.km.

Līdz jūnija vidum objektā notiks ceļa uzmērīšana un atzīmju nospraušana, kā arī citi būvniecības sagatavošanas darbi, kuru dēļ nav nepieciešams ierobežot satiksmi, taču pēc tam remontējamā ceļa posmā satiksme tiks organizēta ar vairākiem luksoforiem un ātruma ierobežojumiem, atbilstoši pasūtītāja apstiprinātai satiksmes organizācijas shēmai.

Luksoforu skaits remontdarbu zonā pakāpeniski palielināsies un  būvniecības intensīvā periodā to daudzums varētu būt pat 8-10.

Līgumsaistības ar pasūtītāju paredz ceļa posma asfalta segas rekonstrukciju 330 darba dienu laikā, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu ziemā, tādējādi objekts ekspluatācijā jānodod 2016.gada rudenī. Darba apjoma lielākā daļa jeb 60% kopējā apjoma jāpaveic šogad.

Līdztekus asfalta segas rekonstrukcijai vairāk nekā 20 km garajā autoceļa posmā, projekts paredz arī tiltu rekonstrukciju pār Līgupi un Paurupi. Abi tilti tiks demontēti un uzbūvēti no jauna.

Remontējamā ceļa posmā paredzēts atjaunot visas sabiedriskā transporta pieturvietas. Autoceļa posmā caur Nīcu  tiks ierīkota arī ceļa ūdens atvades un ārējā apgaismojuma sistēma.

CBF SIA „Binders” atvainojas par sagaidāmajām neērtībām un lūdz autovadītājus ievērot norādes un brīdinājumus.

Objekta pasūtītājs – VAS „Latvijas Valsts ceļi”, projekts – SIA „ Polyroad”, būvuzraudzība – SIA „Teede insenerid” un SIA Sweco EST” (Igaunija), līguma summa – 12 494 347,63 EUR.  Būvdarbu garantijas periods – 5 gadi.