Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Satiksmei tiks atklāts Biķernieku ielas rotācijas aplis

05.05.2010

Sākot no svētdienas, 13. jūnija, satiksmei tiks atklāts Biķernieku ielas jaunais rotācijas aplis. Turpināsies Juglas ielas pagarinājuma izbūve no jaunā rotācijas apļa līdz Augusta Deglava ielas rotācijas aplim. Vienlaikus būvniekiem arī jāizveido vecās Juglas ielas savienojums ar jauno rotācijas apli, ko nav iespējams izdarīt esošajā satiksmes kustības organizācijā. Pieslēguma būvniecības laikā tā tiks pārkārtota un tieši tāpēc, 13. jūnijā satiksmei tiks atvērts jaunais rotācijas aplis. Autovadītājus lūdzam būt īpaši uzmanīgirm un vērīgiem, lai nepalaistu garām izvietotās norādes un informāciju.

Juglas ielas rekonstrukcija tiek veikta pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma. 2009. gada pavasarī tika sākti būvdarbi Juglas ielas turpinājuma izbūvei no Biķernieku ielas līdz Lubānas ielai. Būvniecības darbu izmaksas ir 2,87 miljoni LVL.

Jaunā satiksmes mezgla būvniecības mērķis ir atslogot Rīgas centru no tranzīta satiksmes un pilnveidot maģistrālo ielu tīklu, izveidojot maģistrālo ielu savienojumus starp Brīvības gatvi Juglā, Augusta Deglava ielas rotācijas apli un tālāk – ar topošo Dienvidu maģistrāli. Tādējādi būs iespēja apbraukt Rīgas centru virzienā no Vidzemes uz Zemgali un otrādi.

Līgums ar pasūtītāju paredz būvdarbu pabeigšanu 2011. gadā, taču apstākļi ir labvēlīgi tam, lai objektu pilnībā pabeigtu līdz 2010. gada 1. septembrim.

Juglas ielas turpinājums tiek būvēts pa jaunu trasi no Biķernieku ielas līdz Lubānas ielai ar pieslēgumu pie esošā A.Deglava ielas rotācijas apļa. Tai būs gājēju ietves, kā arī atdalīts un apgaismots veloceliņš.

Līdz jūlija vidum tiks izbūvēts vecās Juglas ielas pieslēgums jaunajam rotācijas aplim.

10. jūnijā jauno apli apskatīja arī pasūtītāja pārstāvji – Rīgas domes amatpersonas.