Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Siguldā labākajiem Latvijas bobslejistiem pasniegti “Binders”/”Arčers” kausi

11.03.2013

Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē sestdien, 9.martā, norisinājās kamaniņu, bobsleja un skeletona sacensību sezonas noslēguma pasākums sportistiem  un līdzjutējiem – „Ledus trašu zvaigznes un karaļi Siguldā”.

Tā ietvaros notika Latvijas čempionāts kamaniņu sportā un Binders/Arčers kausa izcīņa bobslejā, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts. Klātesošie varēja redzēt arī dažādus unikālus paraugdemonstrējumus mūsu izcilāko sportistu izpildījumā, bet programmas nagla bija komandu cīņa stafetē, piedaloties labākajiem kamaniņu braucējiem, skeletonistiem un bobslejistiem. Latvieši ir vienīgie pasaulē, kuriem izdevies izmēģināt un noorganizēt sacensības ledus trasē visiem trim sporta veidiem vienlaicīgi.

Ko redzēt un ko darīt sestdien Siguldā bija gan lieliem, gan maziem . Pavāru braucieni, sniega lāpstu čempionāts, nobrauciens pa trasi ar slidām, vizināšanās ar Vučko. Mazajiem līdzjutējiem bija  sarūpēta unikāla iespēja veikt drošu braucienu starta estakādē ar īstu bobsleja četrinieku pieredzējušu sportistu virsvadībā, bet būvkompāniju “Binders” un “Arčers” virsvadībā mazie līdzjutēji turpat trasē varēja būvēt savas sapņu  mājas un tuvumā apskatīt pamatu veltni.

Par īpašu pārsteigumu parūpējās “Binders”  Piedāvājumu sagatavošanas daļas tāmju inženieris Kristaps Grīnieks, kurš debitēja lāpstu čempionātā, uz sniega lāpstas nošļūcot pa trasi.

Sportistu sumināšana, kopīgie foto, autogrāfu dalīšana, muzikālās pauzes grupas COLT izpildījumā. Bija krāsaini un jautri!

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis uzņēmumam “Binders” pasniedza piemiņas velti kā pateicību par atbalstu un suminot ceļu būvētājus 20 gadu jubilejā. “Binders” valdes loceklis Normunds Luste, balvu saņemot, uzsvēra līdzības, kas vieno ceļu būvētājus un sportistus – mērķtiecību, drosmi, neatlaidību un pozitīvu skatu uz dzīvi, kā arī galveno vērtību – lepnumu par nacionālo piederību!

Paldies māksliniekam Jurim Dunovskim par patiesi unikālajiem kausiem!

Latvijas čempionu titulu un “Binders”/”Arčers”kausu bobsleja divnieku sacensībās ieguva Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens, aiz sevis atstājot Uģi Žaļimu un Vairi Leibomu. Trešie – Oskars Ķibermanis un Raivis Zīrups.