Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Tallinas šosejas jaunais asfalta segums atbilst visām kvalitātes prasībām

02.07.2014

Izmantota a/s “Latvijas Valsts ceļi” ( LVC)   sagatavotā informācija.

Šā gada 26.jūnijā LVC Autoceļa kompetences centra Ceļu laboratorijas darbinieki veica kvalitātes kontroles pārbaudi autoceļa A1 Rīga-Baltezers-Igaunijas robeža (Ainaži) 13,5. kilometrā, kur SIA “Binders” veic posma 13.2.-21,0. km seguma virskārtas atjaunošanas darbus autoceļa periodiskās uzturēšanas darbu ietvaros. Tika paņemti paraugi uzklātās asfaltbetona kārtas biezuma un sablīvējuma noteikšanai, kā arī riteņu sliežu testa veikšanai.

Kā liecina Ceļu laboratorijas veiktās pārbaudes, saņemtie rezultāti atbilst kvalitātes prasībām. Asfaltbetona kārtas biezums ir lielāks, nekā paredzēts projektā. Riteņa sliežu veidošanās ātrums ir mazāks jeb labāks, nekā tas ir pieļaujams, un arī ar gaisu pildīto poru saturs paraugos atbilst prasībām.

Autoceļa virskārtas (dilumkārtas) atjaunošana, kas norisinās uz Tallinas šosejas pie Ādažiem ( autoceļš A1 Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži)) nodrošinās, ka posms būs labā kvalitātē vēl vismaz desmit gadus un kalpos bez periodiskās uzturēšanas darbiem.