Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Tehnoloģiskais pārtraukums būvdarbiem uz ceļa starp Turaidu un Siguldu

23.11.2021

Būvdarbiem uz  valsts reģionālā autoceļa Inciems-Sigulda (P8) posmā starp Turaidu un Siguldu sācies tehnoloģiskais pārtraukums, kura laikā saglabāsies ātruma ierobežojumi 40 un 50 kilometri stundā, kā arī būs liegta smagā autotransporta kustība.

Ceļa posma pārbūvi SIA “Binders” uzsāka šā gada maijā. Pārbūvei paredzētais posms no Turaidas līdz krustojumam ar Cēsu ielu ir vairāk nekā 4 km garš (8,3. km-12,50. km). Pārbūve neskar tiltu pār Gauju.

Būvprojekts paredz pārbūvēt ceļa konstrukciju un veikt pilnu segas pārbūvi, izbūvējot salturīgo slāni, pamatus un ieklājot asfaltbetonu. Būtiski, ka remontdarbu posma visā garumā ceļam tiks izbūvētas drenāžas un lietusūdeņu kanalizācijas sistēmas, lai nodrošinātu ūdens atvadi no ceļa, kas līdz šim tur nebija. Apgaismota gājēju ietve tiks izbūvēta Turaidas nogāzē līdz esošajai gājēju takai pie Gūtmaņa alas, kā arī Siguldas nogāzē līdz Gaujas tiltam.

Kopš šā gada maija vidus, kad sākta pārbūve, būvobjekta sākumposmā līdz krustojumam ar autoceļu Ragana-Turaida (P7) veikta ceļa konstruktīvo kārtu pārbūve, izbūvēta brauktuve, kam saskaņā ar projektu ieklāts bruģa segums, daļēji izbūvēta ietve un sākta ietves apgaismojuma izbūve, kā arī  izbūvēta lietus ūdens kanalizācija.

Posmā gar Gūtmaņa alu līdz tiltam pār Gauju veikta ceļa konstruktīvo kārtu pārbūve, izbūvēta asfaltbetona apakškārta. Lai nostiprinātu ceļa masīvu un nogāzi, 80 metru posmā zem autoceļa nomales izbūvēta dziļās grunts stabilizācijas kolonnu rinda. Tāpat šajā posmā daļēji izbūvēta ietve un sākta ietves apgaismojuma izbūve, izbūvēta lietus ūdens kanalizācija, kā arī daļēji pabeigti gājēju tuneļa atjaunošanas darbi.

Savukārt Siguldas nogāzē – posmā no Gaujas tilta līdz Siguldai veikta ceļa konstruktīvo kārtu pārbūve, izbūvēta asfaltbetona apakškārta, daļēji izbūvēta ietve, sākta ietves apgaismojuma izbūve un izbūvēta lietus ūdens kanalizācija.

Būvnieki darbus atsāks nākamā gada pavasarī, tiklīdz to ļaus laika apstākļi.  Pilns būvdarbu apjoms būs jāpaveic apmēram 600 m garā ceļa posmā Turaidas nogāzē, kur šogad būvdarbi netika veikti.

Turaidas nogāzē un senlejā līdz Gaujas tiltam tiks izbūvētas ceļa konstruktīvās kārtas, ieklāta asfaltbetona apakškārta un dilumkārta, izbūvēta ietve, tās apgaismojums un lietus ūdens kanalizācija, pabeigti gājēju tuneļa atjaunošanas darbi. Visā posmā izbūvēs asfaltbetona virskārtu, uzstādīs satiksmes organizācijas un drošības aprīkojumu, kā arī veiks apzaļumošanu, uzstādīs soliņus un atkritumu urnas.

CBF SIA “Binders” pateicas visiem par sapratni un pieciestajām neērtībām remontdarbu laikā.  Būvnieka līgumsaistības ar pasūtītāju paredz, ka visam būvdarbu apjomam jābūt pabeigtam 2022. gada vasarā.