Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Topošie ceļu būves mašīnu tehniķi praktiskās iemaņas iegūst “Binders” Mehanizācijas departamentā

01.02.2024

Apjomīgākie ceļu būvtehnikas apkopes un remontdarbi, kā ierasts, notiek ziemā. Ceļu būves firmas “Binders” mehāniskajās darbnīcās Saulkrastos un Raganā mehāniķiem šobrīd darba pilnas rokas, taču meistari organizē savu darbu tā, lai amata prasmē dalītos ar jauniešiem, kuri pieteikušies praksē tieši uzņēmumā “Binders”, un, kā paši atzīst, ar tik vērienīgu būvtehnikas klāstu un dažādību vienuviet sastapušies pirmoreiz.

“Binders” piedāvāto praksi Mehanizācijas departamenta darbnīcās Raganā februāra sākumā turpina trīs Smiltenes tehnikuma audzēkņi Edgars, Viktors un Aivis, kā arī Uģis no Aizkraukles tehnikuma.  Visi 2. kursā apgūst ceļu būves mašīnu tehniķa specialitāti. Februārī smilteniešus nomainīs vēl viena  trijotne no tehnikuma.

Jaunieši atzīst, ka šī visiem ir pirmā prakse reālā ceļu būvniecības uzņēmumā. Arī tehnikumā apgūtais līdz šim pārsvarā bijusi teorija, tāpēc ar prieku un interesi “skrūvējot visu, ko liek”.

“Binders” Mehanizācijas departamenta direktora vietnieks Mairis Meslis: “ Tehnikumu uzstādījums jauniešiem prakses laikā ir plašs, lielākoties uzsvars likts uz tehnikas un mehānismu apkopes praktisko iemaņu apguvi.  Taču darbnīcās šobrīd atrodas arī remontējamā tehnika, tāpēc jauniešiem šeit ir iespēja piedalīties plašāka profila remontdarbu procesos.”

Uzrunātie praktikanti atzīst, ka iekļauties pieredzējušo meistaru pulkā neesot grūti, visi esot draudzīgi un izpalīdzīgi, un par to arī stāstīšot saviem kursa biedriem, kuriem prakse uzņēmumā “Binders” vēl priekšā.  Grūtāk esot pārvarēt pašu nedrošību un bailes par iespējamām kļūdām. Atbildības sajūta esot nemitīgi klātesoša.

Mairis Meslis: “Redzam, ka meistariem aug laba maiņa. Jaunieši uz darbu nav skubināmi, strādā ar lielu atbildības sajūtu, paši izrāda interesi par procesiem, kas labi raksturo katru topošo speciālistu.”

Topošie tehniķi atzīst, ka lielākais ieguvums ir iespēja teorētiskās zināšanas pārbaudīt praksē. Visi kā viens ar skaļu “JĀ!!!” apliecina, ka ir pārliecinājušies – izvēlētā specialitāte ir pareiza un nākotnē noteikti redz sevi darbā ceļu būvniecības procesos.

Apmaksātā prakse jauniešiem uzņēmumā ilgst mēnesi.  Prakses lakā audzēkņiem ir iespēja apmesties uzņēmuma kopmītnē turpat Raganā.

Ceļu būves firma SIA “Binders” saka lielu PALDIES Smiltenes un Aizkraukles tehnikumam par sadarbību!