Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Uzbūvēts Saulkrastu apvedceļš un rekonstruēts autoceļa “Via Baltica” posms Skulte-Svētciems

17.06.2007

Atklāts Saulkrastu apvedceļš un rekonstruētais „Via Baltica” posms Skulte-Svētciems.

Noslēgušies divus gadus ilgušie Saulkrastu apvedceļa būvniecības darbi, kā arī autoceļa „Via Baltica” posma Skulte – Svētciems rekonstrukcija. Objekti svinīgos apstākļos tika atklāti 27. septembrī.

Saulkrastu apvedceļš ir 20,2 km garš ar 11,5 m platu asfaltbetona segu no Lilastes līdz Dūčiem. Apvedceļā pavisam ir 17 dažādas satiksmes būves – tilti, satiksmes pārvadi, gājēju tuneļi, kā arī pievedceļi 13 km garumā. Izbūvēti septiņi divlīmeņu ceļa pārvadi ar apgaismojumu un seši jauni tilti pār Inčupi, Ķīšupi, Aģi, Pēterupi un divi pār Mazupīti. Gājēju un riteņbraucēju ērtībām uzbūvēti divi tuneļi – pie Inčupes kompleksa un Ķīšupes stacijas, un celiņi 4,4, km garumā. Atsevišķās vietās izbūvētas arī prettrokšņu sienas, blīvžogi un metāla sieta žogi, kā arī iestādīti dzīvžogi.

Saulkrastu apvedceļa būvniecība notika  trīs posmos.  Trešā posma būvniecību veica pilnsabiedrība „”Binders” un  „A.C.B.””.

Savukārt pilnsabiedrība ‘”Binders” un partneri” rekonstruēja  starptautiskās automaģistrāles „Via Baltica” posmu  Skulte-Svētciems. Ir paplašināta un izbūvēta izturīgāka brauktuve, uzbūvēti jauni tilti pār Liepupi un Vitrupi, izbūvēti gājēju un velosipēdistu celiņi 2, 7 km garumā. Pie Minhauzena muzeja, Liepupē, stāvlaukumos pie Oltūžiem un  Stopbāra, kā arī Vitrupes šķērsojuma zonā ierīkots ceļa apgaismojums. Izbūvētas 43 pasažieru platformas un 36 nojumes autobusu pieturās. Atsevišķos posmos izbūvēta jauna drenāža un rekonstruētas caurtekas.

Attēlos – mirkļi no svinīgās ceremonijas.

Uzņēmuma „Binders” rīkotājdirektors Aigars Sēja: „ Pirms diviem gadiem mums bija spēks un vēlme strādāt, bet mums nebija paša galvenā – pieredzes tiki apjomīgu objektu izbūvē un rekonstrukcijā. Šodien mums ir arī pieredze!”

Maza daļa no “Binders” komandas, kas strādāja, lai uzņēmums teicamā kvalitātē izpildītu pirms diviem gadiem objektu pasūtītājam dotos solījumus.

Brīdis, ko gaidīja daudzi. Apvedceļš ir atklāts!