Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Uzņēmumā viesojās Smiltenes tehnikuma audzēkņi

17.10.2022

Ceļu būves firma SIA “Binders” katru gadu ver sava uzņēmuma durvis tehnikumu, arodskolu audzēkņiem, arī studentiem, kuri apgūst ceļu būvniecības speciālistu un inženieru profesijas.

Uzskatām, ka topošajiem speciālistiem jau mācību procesā jārāda, jāstāsta, jāpalīdz iepazīt izvēlētās profesijas praktisko pusi,  apstākļus un procesus, kas  kopumā veido ceļu būvniecības ikdienas darbu un tā gala rezultātu.

Šoreiz Smiltenes tehnikuma jauniešiem bija iespēja skatīt būvniecības procesus divos objektos  – Vidzemes šoejas pārbūvi, kas šobrīd notiek ceļa posmā  no “Sēnītes” līdz Siguldai un Ķekavas apvedceļa būvniecības organizāciju un virzību.

Vangažos topošajiem ceļu būvniecības profesionāļiem bijai iespēja iepazīties ar asfaltbetona ražošanas galvenajām  pozīcijām, kā aŗī skatīt, kā notiek ceļu būvmateriālu pārbaude testēšanas laboratorijā.

Savukārt uzņēmuma mahanizācijas departamentā Saulkrastos  jaunieši guva iespaidus par to, kādos apstākļos, ar kādām metodēm notiek būvtehnikas un mehānismu  tehniskā apkope, remonti.

Šāda iepazīšanās ir abpusēji  izdevīga, jo  uzņēmuma sadarbība ar mācību iestādēm ietver arī prakses un darba vietu nodrošinājumu tiem jauniešiem, kuri teorētiski apgūto un šādās ekskursijās ieraudzīto vēlas nostiprināt arī  praktiskā darbā ceļu būves uzņēmumos.

Šogad ceļu būves firma SIA “Binders” ar Smiltenes tehnikumu noslēgusi sadarbības līgumu. Uzņēmums apņēmies nodrošināt jauno speciālistu apmācību atbilstoši tehnikuma prakses programmām.

Jaunieši savu pirmo darba pieredzi gūst ne tikai ceļu būves objektos, bet arī  citās būvniecībai piederīgās jomās, piemēram, ģeodēzijas darbos, būvtehnikas remontos un ceļu būvmateriālu testēšanas procesā. Jauniešiem ir iespēja pārbaudīt savu piemērotību izvēlētajai specialitātei, praksē pārbaudīt  teorētiskās zināšanas. Iespējams, daudzi tieši praktiskajā darbā gūst jaunu papildu motivāciju turpmākam izglītības procesam. Savukārt mēs ceram, ka jaunieši būs pratuši saskatīt iemeslus, bet mēs – parādīt ieguvumus, lai mūsu uzņēmumu izvelētos ilgtermiņa profesionālās karjeras veidošanai.