Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Uzņēmumā viesojās Smiltenes tehnikuma profesionālās tālākizglītības programmas pārstāvji

22.05.2023

20. maijā SIA “Binders” asfaltbetona ražotnē un ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorijā viesojās interesentu grupa, kas Smiltenes tehnikumā mūžizglītības projekta ietvaros patlaban apgūst ceļu būvtehniķa zinības.

Ierasts, ka pie mums itin bieži viesojas jaunieši, kuri nolēmuši apgūt vai jau mācās kādu no ceļu būvniecības specialitātēm. Bet 20. maijā “Binders” Vangažu asfaltbetona ražotnē un turpat dislocētajā ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorijā viesojās interesentu grupa, kas Smiltenes tehnikumā šobrīd apgūst profesionālās tālākizglītības programmu pieaugušajiem, lai iegūtu ceļu būvtehniķa kvalifikāciju.

Daudzi no apmeklētājiem jau strādā ceļu būvniecības nozarē, taču šobrīd izmanto Smiltenes tehnikuma piedāvātās iespējas, lai celtu kvalifikāciju  vai turpinātu strādāt nozarē citā specialitātē. Iemesli, kāpēc pieaugušie lemj mainīt savu profesionālo ievirzi vai pat kardināli mainīt nodarbošanos, ir dažādi. Tikpat dažāds bija to pieaugušo sastāvs, kas ar patiesu interesi iepazinās ar asfalta ražošanas procesu, sākot no izejmateriālu komplektācijas, līdz pat ražošanas tehnoloģiskajiem procesiem. Viesiem bija iespēja skatīt rūpnīcu, uzzināt, kādi procesi tajā notiek ražošanas laikā, kādi ir galvenie ceļu segumu ražošanas izejmateriāli. Topošos būvtehniķus interesēja arī jaunākās tendences asfalta ražošanas tehnoloģijās un Vangažu ražotnes iespējas.

Klātesošos ar procesiem iepazīstināja, uz daudzajiem jautājumiem nenogurstoši atbildēja SIA “Binders” Ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorijas vadītājs Edvards Pavlovskis.

Tikpat liela interese tika izrādīta par procesiem, kas notiek būvmateriālu testēšanas laboratorijā, par metodēm, kādas izmanto, lai pārbaudītu gan asfalta ražošanas izejmateriālu kvalitāti, gan jau ieklāto segumu atbilstību nepieciešamajiem parametriem.

Klātesošie atzina, ka redzētais un uzzinātais daudziem mainījis līdzšinējos priekšstatus par laboratorijas nozīmi un lomu ceļu būvniecības procesā, ar humora devu arī atzīstot, ka šeit darba process tomēr atšķiras no vispārzināmajiem stereotipiem par laboratoriju darba vidi, kur dominē baltie halāti un stikla mēģenes.

Ceram, ka todien uzzinātais, redzētais bija noderīgs cilvēkiem, kuri ir ceļā uz pārmaiņām profesionālajā jomā. Lai izdodas!