Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Uzņēmumam “Binders” – modernākā asfaltbetona rūpnīca Baltijā!

02.08.2007

Vangažos – modernākā asfaltbetona ražotne Baltijā.

1. augustā Vangažos tika atklāta CBF SIA „Binders” jaunā asfaltbetona rūpnīca, kas ir šobrīd modernākā šāda ražotne Baltijā. Tā apvieno visas pašlaik Eiropā izmantotās modernākās tehnoloģijas asfalta ražošanas procesā. Atklāšanas pasākumā piedalījās arī LR Ministru prezidents Aigars Kalvītis un LR satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Ražotne var strādāt divu jaudu režīmā – 240 un 320 tonnas asfaltbetona stundā. Pēc pasūtītāja vēlmes, asfalta ražošanas procesā var tikt izmantots modificētais bitumens. Tās ir speciālas vielas – polimēri, kas uzlabo bitumena fizikāli tehniskās īpašības, tādējādi ievērojami pagarinot asfalta mūžu un būtiski uzlabojot tā kvalitāti. Izcili precīza minerālo materiālu dozācija nodrošina plaša spektra asfalta masu ražošanu.

Rūpnīca spēj nodrošināt nepārtrauktu asfalta ieklāšanas procesu objektā vienlaicīgi ar 2-3 asfalta ieklājējiem.

Rūpnīca apgādāta ar modernām attīrīšanas ierīcēm, kas samazina izmešu apmērus atmosfērā līdz minimumam. Latvijā šai ziņā otras tādas asfaltbetona ražotnes nav.

31 m augsto rūpnīcu pēc „Binders”  īpaša pasūtījuma komplektēja, piegādāja un vēlāk kopā ar „Binders” speciālistiem uzstādīja Vācijas uzņēmums „AMMANN Asphalt GmbH”. Ražotne ir pilnībā datorizēta, to apkalpo un procesus uzrauga 3 darbinieki, kuri stažējušies Vācijā.

„Binders” līdz ar šīs ražotnes izveidi Latvijas tirgū kļūs par jaudīgāko kvalitatīva asfaltbetona ražotāju. Rūpnīca spēs nodrošināt ne tikai savas kompānijas vajadzības, bet nodrošinās ar ceļu būves materiāliem arī citus uzņēmumus.

Daži mirkļi no svinīgās atklāšanas ceremonijas.